Vrije TijdDe pretparken in Nederland zijn weer open!

De pretparken in Nederland zijn weer open!

Sinds een paar dagen zijn de Pretparken Nederland weer open. Dit is een van de favoriete uitlaatkleppen voor heel veel mensen. We boffen in Nederland van alle prachtige parken die we kunnen bezoeken. De Efteling, Walibi en Duinrell gaan allemaal open. Er zijn natuurlijk nieuwe regels zoals dat je alleen op afspraak kan komen of dat je afstand van anderen moet bewaren. Maar die regels kennen we natuurlijk al lang. De heropening van de Nederlandse pretparken is fantastisch nieuws en het begin van een beter normaal voor iedereen. Om jullie klaar te maken voor de pret wil ik hier kort vertellen over wat mijn favoriete pretpark nu zo bijzonder maakt. Dus kom met me mee en ontdek de magie van de Efteling.

Bezoek het sprookjesbos in de Efteling

Sprookjes zijn een belangrijk deel van ons bestaan. De verhaaltjes zijn een deel van je opvoeding die heel je leven lang belangrijk blijft. Daarom is het zo'n heerlijke ervaring om samen met je dierbaren het sprookjesbos van de Efteling te doorkruisen. Het is fantastisch om toe te kijken hoe de kinderen oplichten bij het zien van de sprookjes die ze zo goed kennen. De sfeer is hartstikke romantisch als je met je geliefde gaat, maar niet te zoetsappig als je er met je familie of een groepje vrienden op uit trekt. Als je vrienden uit het buitenland op bezoek hebt is dit trouwens de ultieme plek om ze mee naartoe te nemen. Veel leuker dan het Rijksmuseum, en minstens net zo relevant. Maar het sprookjesbos is enkel een klein stukje van mijn favoriete pretpark in Nederland.

Achtbanen met een verhaal in de Efteling

De achtbanen van de Efteling zijn anders dan die van de andere pretparken in Nederland. Sommigen zijn net zo spannend als je van een achtbaan zou verwachten, maar de meeste zijn relatief rustig. De kracht van deze achtbanen ligt ergens anders. Het zijn stuk voor stuk attracties met een verhaal. Tijdens de rit wordt je omringd met kunst die je fantasie op hol doet slaan. Die sprookjesachtige sfeer doet iets met je dat leuker kan zijn dan een tiendubbele looping. Snel de bochten in of over de kop een schroef maken vergeet je na een week weer. Ontsnappen aan een draak, het verhaal van de Vliegende Hollander of de dubbele achtbaan van Max en Moritz vergeet je nooit meer. Dit soort ervaringen herinner je je, want het gaat echt ergens over. Maar er is nog meer dat de Efteling voor mij tot het leukste pretpark van Nederland maakt.

Het leukste pretpark van Nederland

Iedereen heeft een eigen favoriet, dat de Efteling voor mij op de eerste plaats staat is onderhand overduidelijk. Ze bestaan al bijna zeventig jaar en zijn in die tijd uitgegroeid tot een pretpark waar Nederland trots op mag zijn. Je vind er een paar van de beste 'dark rides' ter wereld en alles is ondergedompeld in een grote dosis fantasie. Ze geven trouwens ook live shows met ervaren ruiters te paard die spannende verhalen opvoeren. Je vind er openluchttheaters en zelfs de restaurants zijn natuurlijk helemaal in de toon van het park. Nu zijn ze eindelijk weer open en kan je online een bezoekje boeken. Ik kan niet meer wachten, ga je mee?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten