WonenEen nieuwe tafel in een kleine ruimte? Volg dit stappenplan! 

Een nieuwe tafel in een kleine ruimte? Volg dit stappenplan! 

Wanneer je op zoek bent naar een tafel voor in een kleine ruimte zul je al snel tegen een aantal struikelblokken aanlopen. Toch kan een tafel wel erg prettig en soms zelfs onmisbaar zijn, ondanks dat je geen balzaal hebt om hem in te plaatsen. Omdat wij als geen ander begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken (je wilt natuurlijk niet om de haverklap tegen de tafel oplopen of je kont niet kunnen keren) hebben we een blog geschreven zodat jij veel makkelijker jouw perfecte tafel vindt. Lees dus snel verder en ontdek ons handige stappenplan!

Wat is het doel van de tafel?

Om een goede keuze te kunnen maken voor een tafel is het belangrijk om eens goed na te denken over het doel van de tafel. Waar ga jij de tafel (voornamelijk) voor gebruiken? Is dat om aan te werken of te studeren? Is dat om aan te eten? Eet je voornamelijk alleen of nodig je vaak mensen uit? Hoeveel mensen moeten er aan de tafel kunnen zitten? Deze vragen en meer zijn belangrijk om voor jezelf in te vullen voordat je daadwerkelijk start met het zoeken van een tafel. Zo kun je namelijk al een aantal tafels van tevoren elimineren. Heb je veel visite over de vloer is het misschien slimmer om wat meer ruimte in te leveren voor een grotere tafel. Komt er praktisch nooit iemand bij jou thuis? Dan kun je de ruimte wellicht beter bewaren voor andere doeleinden.

Vormkeuze

De vormkeuze is erg bepalend voor de hoeveelheid ruimte die de tafel in beslag neemt. Voor een kleine kamer kan het een slimme keuze zijn om voor een ronde tafel te kiezen. Met een ronde tafel heb je namelijk geen kans dat je tegen vervelende hoeken oploopt en dat je jezelf bezeerd. Het kan namelijk nogal wat frustratie opleveren als je een aantal keer per week tegen dezelfde hoekpunt van de tafel oploopt. Heb je vanuit praktische redenen toch liever een vierkante of rechthoekige tafel? Verdiep je dan eens in uitschuifbare tafels! Deze zijn vierkant en klein (2 tot 4 personen) wanneer ze ingeklapt zijn maar kun je uitschuiven om een grotere tafel te creëren (8 tot 10 personen). Ideaal wanneer je graag mensen uitnodigt om te komen eten of wanneer je het leuk vindt om (bord)spellen te spelen aan tafel. Let bij het tafel kopen altijd op de kwaliteit van de tafel en de reviews van andere mensen. Zo weet je zeker dat je geen miskoop maakt!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten