AlgemeenVoorzetramen: Is het wat voor jou?

Voorzetramen: Is het wat voor jou?

Een vriend van me is zijn huis een opknapbeurt aan het geven, en ik help hem met allerlei kleine klusjes hier en daar. Een schema maken voor zijn tuin gebaseerd op zijn ideeën, mensen bellen en om hulp vragen, etc. Laatst kreeg ik echter een verzoek van hem waar ik in eerste instantie niet zoveel mee kon: “Regel even een offerte voor wat voorzetramen bij JLM Glas”. Ik was even stil, want ik wist zowel niet wat voorzetramen waren als het bedrijf waar hij het over had. Met mij vast wel meer van jullie, dus laten we er eens induiken.

Wat is een voorzetraam?

Een voorzetraam is een raamconstructie die bevestigd wordt aan een kozijn, meestal aan de voorkant en als toevoeging aan je normale ramen. Het is een raam met dubbel glas, en zowel het gebruik van dit glas als de verdere raamconstructie zorgt voor een verbetering van zowel de warmte-isolatie en de geluidsisolatie. Vaak wordt er plexiglas gebruikt in verband met eventuele extra kosten van glas, en plexiglas heeft soms ook een hogere isolatiewaarde. Plus, het heeft een lager gewicht en is een stuk eenvoudiger te bevestigen aan het raamkozijn. Voorzetramen zijn vrij populair bij huizen, en toen ik er eenmaal achter kwam wat ze waren en inhielden, herkende ik zo ook bij heel veel huizen in mijn buurt.

Nog meer over het voorzetraam

Sommige voorzetramen zijn permanent bevestigd, maar de meesten zijn relatief makkelijk te demonteren. In de warmere seizoenen heeft een extra warmte-isolatie laag bovenop je normale raam namelijk eerder een schadelijk effect dan een behulpzaam effect. De meeste voorzetramen kunnen dus makkelijk gemonteerd en weer gedemonteerd worden. Het systeem waarmee de voorzetramen worden vastgezet aan de kozijnen heeft namelijk maar meestal 1 set scharnieren die “echt” vastzit. Ook zijn voorzetramen beschikbaar in een bepaalde extra harde kunststof, zoals voor beveiligde deuren. Er is ook nog eens een voorzetraam aan de binnenkant van een huis als mogelijkheid, maar dit wordt meestal achterzetraam genoemd. Het voordeel van zo’n raam is dat je dan geen veranderingen moeten maken aan de buitenkant van een gebouw. Er zijn speciale constructies voor bijvoorbeeld stalen raamkozijnen, waarbij achterzetramen gebruikt worden.

Die vriend van mij had dus best een goed punt toen hij me vroeg om voorzetramen voor hem te regelen. Zo isoleert hij zijn huis beter, en ze kunnen ook nog eens makkelijk gemonteerd en gedemonteerd worden. Ik ga dus direct een offerte regelen voor voorzetramen bij JLM Glas. Wie weet is het ook wat voor jou!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten