ZakelijkDuurzaam ondernemen: check deze 3 tips

Duurzaam ondernemen: check deze 3 tips

Steeds meer ondernemers in Nederland vinden duurzaamheid binnen hun bedrijf belangrijk. Dat is niet heel vreemd, aangezien duurzaamheid ook hoog op de agenda staat van de overheid. Volgens de Wet Milieubeheer moeten bedrijven energiebesparende maatregelen treffen wanneer ze meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas per jaar verbruiken. Deze ondernemers beginnen bijvoorbeeld met zakelijk energie vergelijken om zo een goede groene energiedeal te vinden. Het overstappen op een groen energiecontract is niet het enige waarmee je een bedrijf duurzamer kunt maken. Zie je het zitten om groener te ondernemen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? In dit artikel lees je meer over starten met duurzaam ondernemen op een redelijk eenvoudige manier.

Stap over op groene zakelijke energie

Een goed en toegankelijk begin van duurzaam ondernemen is de overstap van grijze naar groene zakelijke energie maken. Deze overstap kost je weinig tijd en levert je uiteindelijk heel wat op. Groene stroom is namelijk een stuk beter voor het milieu dan grijze energie. Dat ligt voornamelijk aan het productieproces: bij het produceren van groene energie komt er bijvoorbeeld veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. CO2 is schadelijk voor het milieu, dus hoe minder er vrijkomt des te beter. Ook is het interessant om te kijken naar de energiebron van beide vormen energie. Wist je bijvoorbeeld dat grijze energie uit fossiele bronnen wordt gehaald, zoals aardolie en steenkool? Dat zijn bronnen die op een dag op zullen zijn. Groene stroom wordt echter gehaald uit onuitputtelijke bronnen, zoals de zon, de wind en het water. Die bronnen gaan dus nooit op, waardoor je er jaren van kunt profiteren. Kortom: groene energie is écht veel beter voor het milieu. Door energie grootzakelijk vergelijken of mkb energie vergelijken voor groene stroom vind je ook nog eens altijd een aantrekkelijke deal.

Schaf zakelijke zonnepanelen aan voor je bedrijf

Zie je het zitten om alvast een stapje verder te gaan op het gebied van groen ondernemen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen. Zonnepanelen helpen je namelijk om je eigen duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Het grote voordeel van zonnepanelen is dat je volledig onafhankelijk bent van de prijzen op de energiemarkt. Wanneer daar de prijzen omhoog gaan, merk je daar niet zoveel van. Ideaal! Dat komt omdat je je eigen energie opwekt en daar maak je gebruik van. Door de zon als gratis energiebron te gebruiken voor het opwekken van groene stroom hoef je uiteindelijk niets te betalen voor je energie. Afhankelijk van hoeveel zonnepanelen je hebt, heb je de aanschafprijs er binnen 8 tot 10 jaar uit. Onthoud hierbij dat je gemiddeld 30 tot soms wel 40 jaar met je zonnepanelen kunt en je bespaart flink wat geld op je zakelijke energie.

Stap over op refurbished en tweedehands

Natuurlijk zijn er naast je zakelijke energie nog veel meer onderdelen binnen je bedrijf die je kunt vergroenen. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de isolatie van het bedrijfspand of kantoor waar je in werkt. Met de juiste isolatie hoef je minder te stoken, waardoor je én minder geld kwijt bent én er minder energie hoeft te worden verbruikt. Check ook eens de mogelijkheden van refurbished apparatuur voor je onderneming. Refurbished apparaten, zoals smartphones en laptops, zijn tweedehands producten die volledig nagekeken en waar nodig gerepareerd zijn. Ze gaan voor een lagere prijs de toonbank over en ze helpen mee aan een groener milieu omdat je kiest voor tweedehands in plaats van voor nieuw. Dat betekent dat je daarmee ervoor zorgt dat er minder vraag is naar nieuwe producten en daarmee de afvalberg verkleint. Dit geldt uiteraard ook voor kantoormeubels; deze kun je het beste tweedehands aanschaffen in plaats van nieuw. Ook hierbij ben je minder geld kwijt en help je het milieu een handje door bezig te zijn met recyclen in plaats van met het kopen van nieuwe spullen.

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten