WonenWaar zet ik de hoekbank neer?

Waar zet ik de hoekbank neer?

Een huis met vele hoekjes doet ieder interieur hart sneller van kloppen! Dat betekent genoeg mogelijkheden om leuke stylinghoekjes te creëren. Maar je moet oppassen dat je nog wel ruimte over houdt, zodat je gemakkelijk kunt zitten. De bank is toch wel een bepalend meubelstuk die moet passen op verschillende plekken in de woonkamer. Zeker als je van veranderen houd! Voor veel mensen is dit niet zo eenvoudig en is de vraag bij de aanschaf van een nieuwe hoekbank: Waar zet ik de bank neer? Wij vertellen het je in deze blog. Lees snel verder!

Hoekbank opstelling

Banken zijn er in veel opstellingen. Dit is heel persoonlijk en heeft te maken met verschillende factoren. Uit hoeveel personen bestaat je gezin? Heb je een grote of een kleine woonkamer? Een hoekbank, de naam zegt het al.. een bank met vele hoeken. Hierop kun je veel meer personen kwijt dan op andere bankstellen. Zeker als je de bank tegen een hoek of muur wilt plaatsen is een hoekbank het ideale model! Je hoekbank krijgt een heel andere uitstraling als je hem het middelpunt van je woonkamer plaatst. Hiermee creëer je een knus zitgedeelte. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als je hiervoor voldoende ruimte hebt in de woonkamer. Je wilt niet bij elk kopje thee je eigen te excuseren dat je er langs moet. Plaats een vloerkleed onder de hoekbank. Dit zorgt dat je bank niet verloren in de kamer staat.

Ben je net als ik iemand die graag schuift met meubels? Misschien is dan een elementen bank de ideale oplossing. Deze bestaat dus uit losse zit-elementen. Zo kun je de hoekbank opstelling een keer splitsen zodat je meer loopruimte tussen door kan creëren. Of plaats een tafel ertussen zodat je gemakkelijk een kop koffie of thee naast je kan neerzetten. In de zomer kijk je misschien graag naar buiten en staat de hoekbank midden in de ruimte met zicht op de tuin. In de winter als het al vroeg donker wordt, maken we het zitgedeelte gezellig met plaids en kussens. Meer loopruimte in de winter is fijn omdat we meer uren binnen verblijven. De hoekbank is ook te gebruiken als room divider. Plaats achter de hoekbank een sidetable met daarop een stijlvolle lees lamp of vaas. Zo zorg je ervoor dat je woon- en eetgedeelte gescheiden worden van elkaar. Met een hoekbank je dus alle kanten op!

Hoekbank kopen

Zo zie je maar dat er meer kan met een hoekbank dan dat je misschien in eerste instantie dacht. Goed meten van tevoren is van essentieel belang voor het aanschaffen van een hoekbank en houdt ook rekening met de meubels die je al hebt staan. Teveel meubels in een ruimte maakt rommelig en vol. Kritisch kijken naar wat je nog hebt en ben niet bang om tijdelijk iets op te slaan, te verkopen of te doneren aan de kringloop. Op deze manier kun jij gemakkelijker de plaats bepalen waar je hoekbank komt te staan. Bij UrbanSofa kun je kiezen uit verschillende stijlen hoekbanken en zijn in elke gewenste maat te leveren.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten