AlgemeenJe huis cozy maken met een klein budget

Je huis cozy maken met een klein budget

Vind jij je huis maar kaal en saai? Er zijn allerlei manieren om het iets gezelliger te maken. Zo kun je een leuk kleed kopen, de muren verven of meubels vervangen. Dit zijn echter allemaal redelijk prijzige projectjes. Gelukkig zijn er ook genoeg goedkope dingen die je kunt doen om je huis wat leuker te maken. In deze blog wil ik daarom graag budgetproof tips delen om je huis meer “cozy” te maken.

Maak het persoonlijk

Iets heel simpels dat je kunt doen om je huis gezellig te maken, is om een persoonlijke touch toe te voegen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door foto’s op te hangen of neer te zetten. Je kunt foto’s kiezen van familie, vakantie of andere plaatjes die bij jou passen. Is je budget wel iets groter? Dan kun je bijvoorbeeld ook voor kiezen om een leuke foto groter af te laten drukken op glas of canvas. Een ander leuk idee om iets persoonlijks toe te voegen aan je huis is om souvenirs neer te zetten. Zo heb ik in mijn huis een kastje waarop een aantal schattige souvenirtjes van mijn favoriete vakanties staan. Dit is leuke decoratie en bovendien heb je meteen een gespreksonderwerp als er mensen op visite komen.

Een beetje kleur doet wonderen

Een reden waarom je je huis kaal en saai vindt, kan zijn dat er te weinig kleur is. Dit zie je in veel huizen. Mensen vermijden kleur snel omdat dit rommelig en druk kan worden. Tegenwoordig worden huizen vaak strak en modern ingericht. Hierdoor wordt vaak vergeten dat een beetje kleur wel nodig is voor wat gezelligheid. Ook als je in woonmagazines kijkt, zul je zien dat ook in de modern ingerichte huizen vaak wat kleuraccenten toegevoegd worden. Dit kun jij ook doen, zelfs met een klein budget. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kringloop of een andere goedkope winkel tussen de lampenkappen. Een lampenkap met een leuke kleur of print kan al veel verandering teweeg brengen in een kleurloos huis. Andere voorbeelden hiervan zijn kussentjes, plaids of schilderijen.

Prikkel andere zintuigen

Als we denken aan het gezellig maken van een huis, denken we vaak alleen aan de zichtbare dingen. Dit is echter niet de enige manier hoe je een “cozy” gevoel kan geven aan je woning. Zo kun je bijvoorbeeld ook zorgen voor een gezellige geur of geluid. Zet geurkaarsjes neer voor een heerlijke geur en zet een gezellig sfeer muziekje op. Dit kost bijna niks, maar kan een woning enorm huiselijk en sfeervol maken!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten