WonenWelke douchecabine kun je het beste kiezen?

Welke douchecabine kun je het beste kiezen?

Ben je met de badkamer renovatie bezig en wil je een fijne douchecabine kopen zodat niet de hele badkamer nat wordt tijdens het douchen? Een slim idee, want een douchegordijn mag dan gezellig ogen, echt luxe is het niet. Een douchecabine is verkrijgbaar in super veel uitvoeringen dus het zal nog lastig kiezen worden. Allereerst heb je natuurlijk de variant met ronde afwerking. Deze is perfect geschikt om te plaatsen op douches die in de hoek van de ruimte worden geïnstalleerd, en die ook een ronde afwerking hebben. Dit wil zeggen dat de drie hoeken die de muren raken recht zijn, maar de vrijstaande hoek rond is. Daardoor houd je meer ruimte over om er omheen te lopen en voelt de badkamer dus ruimtelijker. Ideaal voor in kleine ruimtes dus. Een douchecabine met ronde afwerking heeft vaak een deur die je dicht schuift in plaats van twee elementen die je tegen elkaar aan ‘klikt’. Ook dat maakt de ruimte wat groter, want de deur komt zo niet de ruimte in als je hem opent.

Een glazen douchedeur of douchewand kopen

Heb je genoeg ruimte om een rechthoekig of vierkant model douche te plaatsen? Dan kun je natuurlijk nog steeds kiezen voor een douchecabine, maar dan in een rechte vorm. Deze ogen wat moderner. Wat je echter ook kunt doen is een inloopdouche maken met enkel een glazen douchedeur of douche wand. Het ligt er maar net aan hoezeer je hem af wilt kunnen sluiten. Als je de douche open wilt houden kun je enkel een glazen douchewand plaatsen, waar je omheen loopt als je gaat douchen. Wil je hem toch liever helemaal kunnen afsluiten? Dan kun je dit wandje complementeren met een douchedeur. Wat je ook kunt doen is zelf een wandje metselen waar je de douchedeur aan bevestigt. Dit oogt wel wat minder ruimtelijk, want zo’n wandje is natuurlijk een stuk dikker dan een glazen douchewand, en je kunt er niet doorheen kijken. Een glazen wand met deur oogt een stuk ruimtelijker, simpelweg doordat ze beiden transparant zijn.

De badkamer stylen

Als je alle elementen van de badkamer hebt uitgezocht dan is het natuurlijk tijd voor de finishing touch, oftewel de styling van de badkamer. Het belangrijkste zijn natuurlijk de handdoeken. Koop deze in je favoriete kleur en je zult zien dat de hele badkamer ervan opfleurt. Koop daarnaast een aantal fijne sfeermakers zoals plantjes en waxinelichtjes, en je badkamer oogt meteen gezellig. Als je een bad hebt dan stal je wat mooie producten uit op de badrand, ook dat oogt vaak al erg leuk. Wat je tegenwoordig ook vaak ziet is dat mensen hun badkamer omtoveren tot een heuse spa, inclusief lantaarntjes, lekker ruikende zeepjes en een super zachte badmat. Je hebt er heus niet veel voor nodig om een fijne badkamer te creëren. Met een beetje creativiteit kom je heus al een heel eind.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten