WonenEen verbouwing is zo geregeld met de juiste mensen

Een verbouwing is zo geregeld met de juiste mensen

Velen van jullie weten het misschien al, maar ik stond afgelopen december op het punt om te gaan verhuizen naar Brabant. Waarom Brabant, vraag jij jezelf af? Nou, het antwoord is simpel. Er wonen ontzettend gezellige mensen, je bent gauw in België of Duitsland, hebt er mooie natuur en bourgondisch eten. Als je mij al een tijdje volgt, dan weet je dat dit  belangrijke dingen voor mij zijn!

Maar het huis waarin ik zou trekken was nog niet helemaal af. Een opknaphuis noem je dat. Er moest dus nog het een en ander gebeuren eer ik erin kon gaan wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe raamkozijnen en een nieuwe vloer leggen. In dit blog vertel ik je hoe het verbouwen van mijn nieuwe stek is gegaan.

Plan de verbouwing: raamkozijnen

Om mezelf te verzekeren van succes in mijn verbouwing, besloot ik een sterk plan uit te schrijven waar ik niet onder uit zou kunnen komen. Het begon allemaal met de kozijnen.

Toen ik het huis ging bezichtigen merkte ik dat de kozijnen in een behoorlijk verouderde staat verkeerden. Het was dus hoognodig de tijd om hier wat aan de veranderen: dus besloot ik om nieuwe kozijnen te installeren. Na een korte inspectie bleek dat er ook nog eens enkel glas in zat. Om het huis beter te isoleren besloot ik er HR++ glas in te laten zetten.

Het glas vervangen bleek nog een hele klus te zijn. In eerste instantie wilde ik dit zelf doen, maar uiteindelijk heb ik er toch voor gekozen om een professional het werk te laten doen.

Plan de verbouwing: de vloer leggen

Het volgende onderdeel van de verbouwing was het leggen van de vloer. Ik zou mezelf niet zijn als ik ook niet hier een plan voor had bedacht. Ik zal niet verder in details treden, het verhaal van de werkzaamheden is namelijk veel interessanter!

Op de dag dat we begonnen met het weghalen van de vloer bleek dat er nog een zandbak onder het huis lag, wat óók niet geïsoleerd was. Dat was even schrikken, maar de mensen die ik bij me had hadden dit type situatie al eens eerder meegemaakt en waren er al op voorbereid. Het verwijderen van de vloer en gieten van beton was zo gedaan. Nu heb ik een mooie visgraatvloer van écht hout!

Achteraf gezien ben ik best trots dat ik alles zelf heb gedaan. Nou ja, behalve het zetten van die ruiten dan. Ik ben blij dat ik een glaszetter Den Bosch heb gebeld, anders had ik toch wel een risico gelopen op slecht geïsoleerde ruiten en dat was zonde geweest.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten