AlgemeenHet volgen van je dromen

Het volgen van je dromen

Soms lijken dromen enorm ver weg te zijn. Mensen noemen het onbereikbaar, het is immers niet voor niks een droom. Maar als je niet groots kunt dromen, wat is het nut van dromen dan? Daarbuiten kunnen dromen zeker wel uit komen. Andere mensen zijn bang voor het volgen van hun dromen, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven. Helaas moet je vaak iets opofferen in het leven wanneer je iets echt wil bereiken. Dit geldt ook voor dromen, soms zul je er iets voor moeten opgeven. Maar het ding bij dromen is, dat het het waard zal zijn.

Droombaan

Een makkelijk voorbeeld is het vervolgen van je droombaan. Sommige mensen zullen je bijvoorbeeld vreemd aankijken wanneer je ze verteld dat je de opleiding om rijinstructeur worden gaat volgen. Velen begrijpen immers niet wat er leuk is aan andere mensen lesgeven. En de hele dag in het verkeer, ze moeten er niet aan denken. Maar als het jou gelukkig maakt, waarom niet? Misschien geeft het je wel voldoening om andere mensen iets te leren. En zonder rijinstructeurs zouden we ook niet vooruit komen in het verkeer. Dus ook al staan mensen niet altijd achter je, ga er gewoon voor als rijinstructeur worden jouw droombaan is. 

Een ander ding wat veel mensen tegenhoudt om hun droombaan achterna te gaan, is geld. Er zijn immers bepaalde studies die een hogere kans op een baan opleveren, of een hoger startsalaris. Het is waar dat niet iedere baan evenveel verdient, maar wat dan nog? Wil je dan de rest van je leven ongelukkig zijn omdat je geld hebt maar niet iets doet wat je leuk vindt? Het is de eeuwige vraag, ga ik voor geld of geluk. En dit is een afweging die je echt voor jezelf moet maken. Er zijn genoeg mensen die toch voor het geld zullen kiezen. Persoonlijk vind ik het veel stoerder als je voor je geluk kiest, dat respecteer ik veel meer. 

Hobbies

Niet alleen het volgen van je droombaan is belangrijk, maar überhaupt het doen wat je leuk vindt is belangrijk. Hobbies bijvoorbeeld. Mensen houden ervan om overal een label op te drukken. Wat je dan ook leuk vindt om te doen, er zullen altijd mensen zijn die je veroordelen. Een nerd, niet sociaal, saai, vreemd, ga zo maar door. Ik zeg dat we ons niet zo moeten laten leiden door de meningen van anderen. Nogmaals, je zult nooit gelukkig worden als je anderen je leven laat bepalen. Je moet je eigen weg naar geluk volgen, ondanks wat anderen ervan vinden. 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten