AlgemeenWaarom een soundbar kopen?

Waarom een soundbar kopen?

Nog niet zo lang geleden heb ik een nieuwe tv gekocht. Omdat ik al jaren geen tv meer had, besloot ik dat ik het nieuwste van het nieuwste wilde. Eerst ben ik via het internet op zoek gegaan naar zaken waar ik op moest letten en gewapend met mijn lijstje met voorkeuren, ben ik naar de winkel gestapt. Na nog wat interessante uitleg van de verkoper koos ik mijn tv en ging bepakt en bezakt weer naar huis. Vol ongeduld om mijn tv te installeren en te gaan genieten van mijn nieuwe aanwinst. HDR is een van de opties waar ik voor koos, omdat ik zeker wil zijn van realistische kleuren en heldere beelden. Ik ben namelijk een grote Netflix fan en Netflix biedt verschillende films aan in HDR. Natuurlijk is het een smart tv geworden, zodat ik kan verbinden met het internet en toegang heb tot apps. Ik kan stellen dat ik erg tevreden ben van mijn aankoop, de tv ziet er prachtig uit en geeft een haarscherp beeld, alleen het geluid viel me nogal tegen. Doordat de tv zo plat is, is er blijkbaar niet genoeg ruimte voor degelijke speakers. Om het geluid te verbeteren heb ik een soundbar gekocht waarbij ik natuurlijk direct ben gegaan voor de beste soundbar.

Wat is een soundbar

Dankzij de soundbar is het geluid van mijn tv nu perfect. Een soundbar is een losse balk of speaker die je voor je tv plaatst en die zorgt voor een voller en krachtiger geluid dankzij enkele ingebouwde kleine speakers. Het formaat van de soundbar is in goede verhouding met mijn tv en hij is van hetzelfde merk. In principe is het niet nodig dat de soundbar van hetzelfde merk is als je tv, omdat een soundbar van elk ander merk erop zou moeten werken, maar ik vond het gewoon mooier om hetzelfde merk te nemen. Daarnaast bevat het model dat ik gekozen heb een Dolby Atmos-effect, dit model heeft extra ingebouwde speakers die naar boven gericht zijn, waardoor het geluid weerkaatst wordt via het plafond. Als het bijvoorbeeld in een bepaalde scene van de film regent dan is het net of ik zelf in de regen zit. Een erg leuk effect.

Wat zijn de voordelen van een soundbar

Ik vind het een voordeel dat de soundbar compact is. Je installeert gewoon die losse speaker voor of onder je tv en klaar is Kees. Een ander voordeel is dat ik geen last heb van kabels die door mijn woonkamer slingeren. Daarnaast is een soundbar niet zo duur als andere systemen met grote speakers. Met de soundbar heb ik ook toegang tot bluetooth en wifi waardoor ik mijn eigen favoriete muziek kan luisteren. Verder is de soundbar eenvoudig te bedienen met een kleine afstandsbediening en een app van de fabrikant.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten