AlgemeenWaarom de BBQ mag knallen in de winter

Waarom de BBQ mag knallen in de winter

Winters barbecueën

Op de barbecue wat knapperend vlees grillen. Dat lijkt vanzelfsprekend een zomerse activiteit. We ruiken allemaal de barbecue bij onze buren en we kunnen niet wachten om zelf de barbecue aan te zetten. Desondanks is barbecueën niet per definitie een zomer activiteit. Hetzelfde geld voor bijvoorbeeld een Jacuzzi. Veel mensen zien de Jacuzzi als een zomerse activiteit om op een warme zomeravond een drankje in te drinken. Desondanks is de Jacuzzi of Hot Tub ook wereldberoemd voor winters gebruikt. Wat is fijner dan op een koude winterdag in een heerlijk stomende Jacuzzi stappen en een biertje drinken in een prachtig winterlandschap.

Hetzelfde geldt voor een Barbecue. Misschien lijkt het dubbelzinnig om in een koude winterdag of zelfs in de stromende regen een barbecue op te vuren maar het kan een ontzettende leuke ervaring zijn. Een van mijn persoonlijke beste vrienden leeft in Amsterdam op een woonboot in een natuurgebied. Toen ik er langsging voor een biertje was het een dag vol stromende regen. Gelukkig hield het op met regenen en konden we buiten zitten. Het was desondanks nog steeds koud maar we konden toch fijn buiten zitten bij een kampvuur en een biertje drinken. Dit was eigenlijk heel erg leuk en op een rare manier nog leuker dan een warme zomeravond. Het gaf een survivalgevoel.

De Juiste BBQ

Daarom kun je ook in de winter barbecueën. Lekker in de sneeuw wat vlees roosteren en een biertje drinken is het ultieme mannelijke gevoel. Het is desondanks wel belangrijk om de juiste soort barbecue aan te schaffen. Het beste is een Kamado BBQ. Een dergelijke barbecue is lijkt op een soort ei en ze zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden. De Kamado BBQ komt oorspronkelijk uit Japan en is tijdens de Tweede Wereldoorlog door Amerikanen naar het westen geëxporteerd. Het bijzondere aan deze soort barbecue is dat hij niet alleen voor grillen gebruikt kan worden maar ook voor stomen en bakken.

Het gebruiken van een kamado kan op verschillende manieren. Onderin de kamado gooi je de houtskol en met een quick lighter kun je deze aansteken. Gebruik bij deze soort barbecue trouwens nooit de witte aanmaakblokjes want die kunnen de keramiek van de pot aantasten. Je kunt de temperatuur van de barbecue controleren door meer of minder zuurstof toe te voegen. Wanneer de temperatuur gestabiliseerd zijn kun je de ingrediënten plaatsen op de plaat. Je kunt op een kamado bijna alle soorten vlees, groenten, brood en vis klaarmaken. Voor het langzaam roosteren van vlees is de barbecue uitermate geschikt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten