AlgemeenVier redenen waarom je een groene wand moet aanschaffen

Vier redenen waarom je een groene wand moet aanschaffen

Planten zijn een ideale blikvanger binnen een ruimte, zowel thuis als op kantoor. Met een groene wand kun je op een unieke manier meer planten toevoegen aan een ruimte. In deze wanden worden echte, levende planten in een speciaal systeem aan de muur bevestigd, waardoor deze transformeert tot een verticale jungle. Lees hieronder de vier redenen waarom je een groene wand moet aanschaffen.

Een groene wand is goed voor de luchtkwaliteit

Planten zuiveren de lucht om zich heen en zorgen voor een goed binnenklimaat. Met een groene wand haal je dus eigenlijk een luchtzuiverende wand in huis. Dit maakt het de ideale decoratie voor op kantoor. Niet alleen is schone lucht goed voor het algemeen welzijn, ook is zuivere lucht goed voor concentratie en productiviteit en vermindert het stress. Zo kun je dus het ideale werkklimaat creëren voor optimale concentratie op het werk.

Een groene gevel vergroot de biodiversiteit

Het plaatsen van een groene gevel aan de buitenkant van gebouwen is een duurzame keuze. Hiermee zorg je namelijk op een gemakkelijke manier voor meer groen in de omgeving, waar normaal enkel een stenen muur zou staan. Zo bevordert een groene gevel de biodiversiteit in de omgeving en zorgt deze bovendien voor een mooie aanblik van het gebouw. De materialen waaruit de gevel bestaat zijn volledig recyclebaar, dus ook wanneer de gevel wordt afgebroken laat deze geen voetafdruk na.

Plaats veel planten op weinig ruimte

Planten zijn een leuke toevoeging, maar kunnen veel ruimte innemen. Wanneer je deze ruimte niet hebt biedt een verticale wand de oplossing. Door planten op een groene gevel of wand te plaatsen kun je veel groen in huis halen zonder hier al je ruimte voor op te moeten offeren. Het enige dat je nodig hebt is een muur. De planten kunnen op nieuwe en bestaande muren geplaatst worden. Een groene wand is een echte blikvanger in elke ruimte en geeft elk interieur een lift; je hebt hiernaast nog maar weinig decoratie nodig.

Je hebt er geen omkijken naar dankzij automatische bewatering

Bij het plaatsen van een groene gevel of wand kun je ervoor kiezen deze handmatig te bewateren, maar idealer is om voor een automatisch systeem te gaan. Met een watertank die je eens in de zoveel tijd moet bijvullen heb je verder geen omkijken meer naar je planten. Deze tank zorgt er automatisch voor dat de planten genoeg water krijgen. Een gevel aan de buitenkant van een gebouw vangt bovendien ook nog eens regenwater op en haalt daar haar voedingsstoffen uit.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten