WonenTuinmeubels beschermen in de winter

Tuinmeubels beschermen in de winter

Na de hele zomer te hebben genoten van je tuinmeubels, staat de regen en kou weer voor de deur. Het is dan ook tijd om je tuin winterklaar te maken. Hier hoort natuurlijk ook je tuin meubilair bij, maar hoe hou je dit mooi om er in het najaar weer van te kunnen genieten. Om in het najaar weer van je loungebank te kunnen genieten of van een lekkere lunch aan je houten tafel, is het belangrijk dat je deze goed beschermt. Lees hier hoe je je tuinmeubels zo goed mogelijk kan beschermen dit najaar.

Binnen opbergen

Als je helemaal geen risico wilt nemen als het gaat om je tuinmeubels, kun je ze het beste ergens binnen opbergen. Dit kan je doen in je garage, berging of schuur. De kou en regen kunnen hierdoor niks doen met jouw tuinmeubelen waardoor ze er na de winter nog net zo goed uitzien. Hiervoor heb je natuurlijk wel veel ruimte nodig. Als je binnen genoeg ruimte hebt voor je tuinmeubels, zorg er dan wel voor dat deze ruimte goed gelucht wordt. Als dit niet gebeurd kan je te maken krijgen met schimmel en dat wil je natuurlijk niet.

Passen je tuinmeubels niet binnen? Geen zorgen, er zijn andere mogelijkheden om je meubels zo mooi mogelijk te houden. Tegenwoordig zijn veel meubels namelijk vrij goed bestand tegen het weer in de winter.

Onder een overkapping

Als je een overkapping in je tuin hebt is dit een goed alternatief om je tuinmeubels te beschermen. Hierdoor worden ze niet aangetast als het regent of sneeuwt. Vocht en wind kunnen echter wel je tuinmeubels aantasten. Het advies is dan ook om de meubels die het best tegen deze weersomstandigheden kunnen, onder de overkapping te zetten en de rest ergens binnen op te bergen.

Afdekken van de meubels

Als je geen mogelijkheid hebt om je tuinmeubels binnen of onder een overkapping te zetten, kan je ze goed afdekken met een zeil of beschermhoes. Bij meubels met kussens is het verstandig om de kussens eraf te halen en deze ergens op te bergen waar geen vocht bij kan komen. Zo voorkom je dat je kussens vocht gaan vasthouden en ze niet mooi blijven. Bij het afdekken van je meubels is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er geen schimmel kan ontstaan. Je kunt het best een afdekzeil of beschermhoes gebruiken die ademt. Een groot assortiment aan afdekzeilen voor jouw meubels vind je bij Nettenshop. Hier kan jij op zoek gaan naar de perfecte bescherming om jou tuinmeubels goed de winter door te laten komen.

Met deze tips zorg jij ervoor dat je tuinmeubels de winter goed doorkomen en je er in de zomer weer van kunt genieten.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten