WonenJe tuin winterklaar maken: zo doe je dat

Je tuin winterklaar maken: zo doe je dat

De winter komt eraan en dat betekent dat het tijd is om uw tuin klaar te maken voor de komende koude maanden. Hier zijn een paar tips om je tuin winterklaar te maken, zodat hij in het voorjaar gezond en bloeiend is.

1. Begin met het opruimen van dode bladeren of puin. Zo voorkom je dat ongedierte en ziekten in je bloemen en planten trekken die ervoor zorgen dat ze in het voorjaar niet meer tot bloei komen.

2. Knip vervolgens alle vaste planten terug die dit seizoen zijn afgestorven. Zo wordt je tuin opgeruimd en ziet hij er netter uit. Tijdens de donkere dagen is het wel zo fijn dat het niet óók nog een rommeltje is wanneer je naar buiten kijkt.

3. Vervolgens is het slim om tuinbedden en borders met een laag stro of schorssnippers te bedekken. Dit isoleert de grond en beschermt de wortels van je planten tegen de kou. Op die manier kunnen ze goed overwinteren. Voor stro of schorssnippers kun je terecht bij 123natuurproducten.nl.

4. Als je ten slotte tere planten hebt die bescherming tegen de kou nodig hebben, is dit het moment om ze naar binnen te halen of er een kweekbak voor te bouwen. Door nu deze maatregelen te nemen, zorg je ervoor dat je tuin gezond en gelukkig is in de lente!

5. Bescherm je tuinmeubels! Tuinmeubelen krijgen het zwaar te verduren in de wintermaanden. Vriestemperaturen, gierende wind en slagregen kunnen hun tol eisen, waardoor zelfs de best gemaakte stoelen en tafels er gehavend uit gaan zien. Maar er zijn een paar eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om je meubels te beschermen en ze er op hun best uit te laten zien. Bescherm ze daarom goed met een hoes of zet ze in de schuur tijdens de wintermaanden.

6. Vergeet de buitenkraan niet af te sluiten. Veel mensen vergeten dit nog wel eens en dit kan resulteren in bevroren leidingen en uiteindelijk een kapotte kraan. Geen fijne ontdekking in het voorjaar! Zorg daarom altijd dat je de buitenkraan goed afsluit zodat je deze in het voorjaar weer volop kunt gebruiken.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je jouw tuin winterklaar maken, zodat hij klaar is voor alles wat moeder natuur in het voorjaar in petto heeft. Dus ga naar buiten en begin! Je tuin zal je in de lente dankbaar zijn. En zo geniet je straks weer volop van het mooie lenteweer!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten