Een rondreis Costa Rica ook voor kinderen

Rondreis Costa Rica

Costa Rica ligt in midden-Amerika, en grenst aan de Grote Oceaan en de Caraïbische zee. Costa Rica heeft een rijke geschiedenis, maar is ook zeer vooruitstrevend. Zo heeft het als doel om in 2021 als eerste land van de wereld klimaatneutraal te zijn. Ook staat het land hoog gerangschikt in de Happy Planet Index, die aangeeft hoe gelukkig de mensen zijn op basis van onder andere ecologische voetafdruk. Het is daarmee een prachtig land waar het erg prettig is om rond te reizen, ook met kinderen! Een rondreis Costa Rica zal dan ook een van de mooiste ervaringen uit je leven zijn.

Een rondreis Costa Rica is zeker ook geschikt voor kinderen

Wat vaak niet gedacht wordt van bestemmingen zoals Costa Rica, is dat ze ook erg leuk zijn voor kinderen. Het land is goed te bezoeken in een van de schoolvakanties, omdat je niet veel tijd nodig hebt om het hele land te zien. Daarnaast is het een avontuurlijk en prachtig land, waar je kinderen helemaal weg van zullen zijn. Zo zijn er veel dieren, bijvoorbeeld de schildpadden in Tortuguero National Park. Kinderen zijn weg van dit soort activiteiten. Daarnaast is een rondreis Costa Rica een enorme ervaring voor kinderen op het gebied van wereldwijsheid en andere culturen. Op een vakantie komen ze op een leuke, leerzame manier in aanraking met de culturen en verschillen die de wereld te bieden heeft. Daarnaast is de sfeer veilig en warm, dus als ouder hoef je je geen zorgen te maken om je kids!

Nog wat verdere tips

Als je de verre reis naar Costa Rica gaat maken, dan zijn er een paar dingen die je gezien moet hebben! Bezoek in ieder geval de vulkanen Arenal en Rincon de la Vieja. Er zijn nog meer vulkanen in Costa Rica, maar deze zijn het spectaculairst. Er zijn ook veel natuurlijke hotsprings. Dat is natuurlijk nooit vervelend om te bezoeken. Zeker als je een eind hebt gewandeld is bijkomen in de hotsprings heerlijk. Er zijn ook bossen en jungles waar altijd een mysterieuze nevel hangt. Deze maakt de natuur extra magisch. Om de bossen (Cloud Forest) in alle glorie te zien, kun je via hangbruggen van bergtop naar bergtop lopen. Zo heb je een adembenemend uitzicht. Ook moet je natuurlijk gaan snorkelen en de prachtige stranden bezoeken! Tot slot is de stad San Jose echt een aanrader om de lokale cultuur te ontdekken. Het is een rustige stad. Dit is een verademing omdat je na alle prachtige natuur geen zin hebt in een schreeuwende, vieze stad. Als je deze hoogtepunten bezoekt is je rondreis Costa Rica compleet!