WonenDIY: Overwinteren in een cozy slaapkamer

DIY: Overwinteren in een cozy slaapkamer

De winter komt er weer aan, en dat betekent veel binnen zitten met je favoriete Netflix serie en een wollen dekentje. Nu klinkt dat natuurlijk al heel gezellig en knus, maar je maakt van het binnen zitten nog meer een feest als je je kamer op en top cozy inricht. In deze blog leg ik uit hoe je van jouw optrekje een heus overwinter-paradijsje kunt maken!

Gezellige verlichting

Als je net als ik een zomermens bent, dan kun je je in de winter nogal wat down voelen. Wat ga je doen met je vrije tijd? Je kruipt al snel op de bank en kijkt een serie of film. Je voelt je net een kluizenaar, zo onder de dekens met niets meer dan het licht van je beeldscherm om de kamer te verlichten. Klinkt niet echt gezellig, of wel?
Wat dacht je ervan om je kamer met wat meer sfeer te vullen, door bijv. sfeerverlichting op te hangen? Ik ben persoonlijk fan van het gebruiken van kerstverlichting. Zo’n lange slinger met lampjes hoef je namelijk niet alleen in de kerstboom te hangen. Je kunt het ook om je bed wikkelen, of aan de muur hangen. Dit is een hele simpele, goedkope manier om je kamer te decoreren. En het staat ook nog eens super gezellig!

Indoor kamperen

Om van je slaapkamer echt een heerlijk nestje te maken, kun je bijvoorbeeld een klamboe ophangen. Dit kan zoals vanzelfsprekend boven je bed, maar je kan ook een knus hoekje in je kamer maken met kussens, en daar de klamboe ophangen. Zo krijg je al snel het gevoel dat je aan het kamperen bent in je eigen kamer. En wat is er nou gezelliger dan kamperen?
Heb je nog wat kerstverlichting over? Wikkel hem dan om de bovenkant van je klamboe. Dan heb je pas echt een hemelbed!

Multitool voor de multi klusser

Verder zou je er nog aan kunnen denken om wat kleine wandkastjes of plankjes op te hangen. Deze kun je ook gezellig decoreren met bijvoorbeeld een mooie hangplant of een cactus. Of je kiest voor nog meer sfeerverlichting en gebruikt ze om kaarsjes op te zetten.
Er zijn tal van mogelijkheden om jouw kamer klaar te stomen voor een knusse winter. Wat je ook van plan bent te gaan doen, je zal in ieder geval gebruik moeten maken van een goede set gereedschap. Ik kan je zeker aanraden om eens te kijken naar een goede multitool.Deze zijn verkrijgbaar in meerdere soorten bij verschillende merken zoals: Fein multitool of Bosch multitool. 
r een schappelijke prijs heb je al het gereedschap dat je nodig hebt in huis. Scheelt toch een weekend heen en weer naar je ouders om de gereedschapskist van je vader te lenen!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten