AlgemeenTe oud voor de liefde?

Te oud voor de liefde?

BAM! De mid-life crisis slaat toe
Het zal je maar gebeuren. Je hebt je huisje, je boompje en je beestje. Je baan loopt lekker. Je hebt vrienden en familie om je heen waar je altijd op terug kan vallen. Zelfs met de buurman kan je door één deur. Alles goed voor elkaar. En nu de kinderen de deur uit zijn, klaar om af te bouwen naar het zorgeloze leven. Althans, dat zou je denken. Tot dan toch die beruchte mid-life crisis inslaat. Bij sommigen zaait deze boeman twijfel over die baan die zo lekker loopt. Is dat nu echt mijn doel in het leven? Moet ik mijn creativiteit niet beter benutten? Zou ik niet gelukkiger zijn op een alpaca-boerderij in het zuiden van Frankrijk?  

Bij anderen is het niet het werk, maar de relatie die in twijfel wordt getrokken. Dit was het geval bij mijn vriendin, Els. Na een gelukkig huwelijk van vijfentwintig jaar en drie volwassen kinderen is zij begin dit jaar gescheiden. Wat onze vriendengroep verraste was dat dit zo plotseling was. Natuurlijk zal het al heel lang in haar hoofd hebben rondgespeeld. Maar voor ons leek het alsof ze van het een op het andere moment besloot haar leven om te gooien. En nadat eenmaal die lastige stap is gemaakt komt de hele nasleep. Enerzijds over praktische zaken, het huis en bezittingen, anderzijds de sociale impact.

Te oud om te daten?
Maar de aller moeilijkste stap? Voor Els was dat opnieuw de stap zetten om te gaan daten. Geen one night stands of puberachtige twijfels, eenmaal 50 plus ga je toch met een andere mindset op pad naar die date. Je gaat immers niet samen een heel leven opbouwen, een groot deel van je leven is al geleefd. En dat moet maar net aansluiten op het leven van de ander. En waar vind je die ander? Veel leeftijdsgenoten die je op straat of in de kroeg tegen het lijf loopt zijn wel gewoon gesettled: ten opzichte van je twintigste is het veel minder vanzelfsprekend dat een leuke man vrijgezel is. Dat maakt dating 50+ ingewikkeld.

Online liefde
Els vond haar uitkomst in het online daten. Ze had niet verwacht met zo veel spanning achter haar laptop te zitten toen ze zich inschreef op een dating website voor 50 plus. Dergelijke dating websites hebben iets meer inhoud dan Tinder. Er is helaas nog geen algoritme voor je droompartner, maar je kan in ieder geval iets gerichter zoeken.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten