Een incassobureau inschakelen, waarom?

Een incassobureau inschakelen, waarom?

Een incassobureau is voor vele iets wat onbekend is. Een incassobureau wordt ingeschakeld op het moment dat je je rekeningen niet betaald. Uiteraard krijg je eerst een aantal aanmaningsbrieven, maar dat stopt op een gegeven moment. Op een gegeven moment schakelt een schuldeiser een incassobureau in. Een incassobureau is dus eigenlijk gewoon een bureau dat ervoor zorgt dat mensen hun onbetaalde rekeningen gaan betalen. Onbetaalde rekeningen moeten nou eenmaal betaald worden. De kosten die het incassobureau uiteindelijk maakt, worden natuurlijk ook nog in rekening gebracht voor de desbetreffende persoon. Dit wordt ook wel een openstaande schuld genoemd. Maar wanneer maak je nou de keuze om een incassobureau in te schakelen? Wij bespreken het met je vandaag!

Op tijd handelen

Als je twijfelt of je een incassobureau wil gaan inschakelen, is het belangrijk dat je tijdig handelt. Je moet niet al te lang wachten met het inschakelen van een incassobureau als je twijfelt of dit nodig is. Openstaande rekeningen kunnen verjaren, maar moeten altijd nog betaald worden. Na een tijdje is het overzicht niet meer te zien als je allerlei rekeningen open hebt staan. In de wet staat dat het verjaringstermijn van een rekening vijf jaar bedraagt. Dit houdt natuurlijk niet in dat je je rekeningen 4 jaar lang kan laten openstaan en op het laatste moment pas gaat betalen. Hoe eerder je bezig bent met het afhandelen van je rekeningen, hoe eerder je ervan af bent!

Knoop doorgehakt

Als je eenmaal de knoop hebt doorgehakt om een incassobureau in te schakelen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Controleer of je het de op juiste manier benadert. Het komt namelijk wel eens voor dat je een incassobureau inschakelt, maar op de verkeerde manier. Ook is het nog de vraag of het ├╝berhaupt wel echt nodig is om contact te zoeken met een incassobureau. Je kan altijd iemand naar je situatie laten kijken zodat je zeker weet of het verstandig is ja of nee. Het is belangrijk dat het bureau goed bij je past en je ook goed advies kan geven.

Twijfel jij om een incassobureau in te schakelen? Laat je adviseren en laat iemand vanuit een ander zicht naar je rekeningen ijken. Dit kan vaak heel goed werken omdat je zelf het overzicht niet meer ziet. Een andere kijk op iemand zijn situatie kan je heel erg helpen. Succes met het vinden van een juist incassobureau voor jouw situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.