AlgemeenPantoffels zijn fijn in iedere tijd van het jaar

Pantoffels zijn fijn in iedere tijd van het jaar

In huis loop je waarschijnlijk niet zo heel graag op je schoenen. Je weet immers nooit wat voor viezigheid je van buiten mee neemt. Daarom dragen veel mensen pantoffels in huis. Maar, eerlijk is eerlijk, die zien er niet altijd even mooi uit. Toch kun je ook leuke pantoffels vinden die ook nog eens lekker zitten. In de winter zul je misschien kiezen voor andere pantoffels dan in de zomer. Zo loop ik in de zomer bijvoorbeeld graag op mijn slippers. Maar dan wel een speciaal paar, waar ik niet mee naar buiten ga.
Pantoffels

Waarom zou ik pantoffels aanschaffen? Sokken zijn toch ook prima?

Natuurlijk zijn sokken ook prima. Maar die zijn er voor bedoeld dat je ze in schoenen of pantoffels draagt. Als je de hele dag op je sokken loopt, zul je zien dat ze heel snel slijten. En dat is natuurlijk weer zonde. Ook kunnen sokken op een gladde vloer heel glad zijn. Je glijdt dan zomaar uit. En wat denk je van de statische elektriciteit wanneer je op je sokken over tapijt loopt? Bloedirritant. De vonken schieten alle kanten op. Nee, pantoffels verdienen dan toch de voorkeur voor in huis.

Kies je voor instappers of dichte pantoffels?

Dat hangt natuurlijk helemaal van je smaak af. Wat vind jij mooi en wat voegt bij jou. Als je snel (te) warme voeten hebt, dan zul je eerder kiezen voor open pantoffels dan voor dichte. Heb je extreem koude voeten? Dan is de keuze voor een dichte, gevoerde, hoge pantoffel al snel gemaakt. En wat maakt het eigenlijk uit hoe ze eruit zien? Je draagt ze alleen binnenshuis. Al kan het natuurlijk zijn dat je graag wilt dat ze bij je huispak passen. Of misschien wel bij je interieur. Gelukkig is er genoeg keuze en kun je precies die pantoffels kiezen die jij wilt dragen.

Welk materiaal is het meest geschikt?

Omdat je voeten de ene keer heel koud en de andere keer heel warm kunnen zijn, is het wel fijn als je een natuurlijk materiaal kiest. Een materiaal zoals leer, katoen of wol bijvoorbeeld. Wanneer je voor synthetisch gaat, loop je een grotere kans op natte stinkvoeten. En je pantoffels worden ook nog eens snel lelijk. En die geur? Die krijg je er niet meer uit. Kies ook vooral voor een paar met lederen zolen. Zo voorkom je dat je statisch geladen wordt als je over je tapijt loopt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten