AlgemeenStaand werken, een compleet nieuwe trend.

Staand werken, een compleet nieuwe trend.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt ontkom je er niet aan om de juiste werkruimte te creëren. Hierbij heb je uiteraard bureaus en bureaustoelen voor nodig. Gelukkig kun je bij verschillende groothandels goede deals maken bij groot inkopen van bureaus. Nu is de vraag, waar moet een goed bureau aan voldoen?

 

 

Ergonomisch werken

Het is sinds een aantal jaar een gesprek wat tussen werkgevers en werknemers wordt gevoerd. Werknemers willen namelijk ergonomisch werken. Aangezien de werknemer het grootste deel van de dag op zijn bureaustoel zit, is het wel van belang dat het bureau op de juiste hoogte gesteld kan worden. Wanneer een bureau te hoog is zal de werknemer met zijn benen moeten hangen terwijl dit heel erg slecht is voor de doorbloeding. Te laag zitten, met gebogen knieën, is ook slecht voor de doorbloeding. De juiste hoek van de knieën is 90 graden.
Veel werknemers nemen een gemiddelde maat in de hoop dat er geen hele kleine of hele grote werknemers in dienst treden.
Voor de juiste afstelling kan een werkgever kiezen voor verstelbare bureaus. Er bestaan tegenwoordig bureaus die elektrisch versteld kunnen worden. Zodat de werkgever dit zelf kan instellen. Wanneer de medewerkers geen vast bureau hebben maar een zogenaamd flex medewerker is, zijn de verstelbare bureaus een makkelijke oplossing.
Zo kan iedereen overal zitten.

 

 

Vraag werknemers om hulp

Wanneer je van plan bent om bureaus te vervangen is het verstandig om te vragen wat werknemers verwachten van jou. Voor hetzelfde geld denk jij veel te luxe en vragen zij een simpel bureau aan. Er blijven altijd werknemers die de duurste uit zullen zoeken maar als je een budget aanstelt zal dat uiteindelijk wel mee vallen.
Zij zijn tenslotte degene die er de hele dag aan moeten werken, waarom zou jij hun mening dan niet aanhoren? Het is altijd nog aan jou als baas om te beslissen welke bureaus er uiteindelijk komen.

 

 

Staand werken

Weer een compleet nieuwe trend op het kantoor, werknemers willen tegenwoordig staand kunnen werken. Mij lijkt het helemaal niks maar er zijn dus mensen die dit graag willen. De grootste reden is verandering van houding. Zij willen dus ook een verstelbaar bureau maar deze moet wel een stuk hoger kunnen dan het gemiddelde verstelbare bureau.
Ik kan mij voorstellen dat je af en toe even wilt staan maar ik zou persoonlijk dan even een kopje koffie gaan halen of even naar het toilet lopen.
Overigens kan je als werkgever deze wens niet weigeren. Er zijn verschillende bonden die hebben geëist dat een werknemer dit altijd aan kan vragen. Deze bureaus zijn behoorlijk duur dus probeer het ten eerste instantie uit iemand zijn hoofd te praten of bied meer pauze momenten aan. Je bent dan goedkoper uit.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten