AlgemeenJe droomauto verkopen - je droom vernietigen?

Je droomauto verkopen – je droom vernietigen?

Ik heb mijn droomauto verkocht

Vorige week heb ik een levensveranderende gebeurtenis mee gemaakt. Iets wat ik zelf nooit mogelijk achtte. Iets waar ik nachten lang over heb gepiekerd. Maar ook iets wat de kwaliteit van mijn leven in de toekomst meteen ontzettend zal gaan verbeteren. Ik heb mijn droomauto verkocht.

Ja, je leest het goed. Ik heb mijn Ford Escort MK1 verkocht. Misschien niet de meest gebruikelijke droomauto, maar voor mij zit dit model bomvol nostalgie. Mijn vader reed er in de jaren zeventig mee, toen het model net gelanceerd werd. Toen was het een heel doorsnee model. Sindsdien was ik verliefd. Enerzijds zijn het de herinneringen die ik samen heb in dat autootje met mijn vader. Anderzijds vind ik het gewoon een heel sympathiek en stijlvol autootje. Ik wist toen al: later, als ik groot ben, koop ik ook deze auto. En dat moment was eindelijk daar vier jaar geleden. Ik was al jaren semi-passief afwachtend op marktplaats, maar dat had geen resultaat. Ik vond mijn Ford pas toen ik mij inschreef op een online forum voor occassion auto’s. Via een particulier kon ik het model zo overnemen, kenteken overschrijven en klaar!

Waarom heb ik hem dan verkocht?

De auto past niet meer bij mijn levensstijl. Toen ik de auto kocht had ik weliswaar een goede baan, maar leefde ik heel erg op mezelf. De auto was daarmee ook een cadeau aan mezelf. Ik zat in die periode niet heel lekker in mijn vel. Door het kopen van de Ford, wat mij herinnerde aan de goede oude tijd, hoopte ik weer een nieuwe goede oude tijd te maken. En dat is ook zeker gelukt. De auto gaf mij een vertrouwd gevoel. Ook al was het misschien wat nep of gereproduceerd, mijn vader, die pas een aantal jaar terug is overleden, voelde weer heel dichtbij. Het deed mij terugdenken aan de levenslessen die hij met mij deelde in deze auto. Over optimisme, vertrouwen in jezelf, et cetera.

Niets duurt voort, behalve verandering.

Dit hielp mij uit mijn depressie te komen. Ik kreeg een soort nieuwe levenslust over mij heen. Ik ondernam nieuwe dingen. En zodoende kwam ik ook mijn huidige vrouw tegen. Toen ik uiteindelijk met haar in deze auto zat, realiseerde ik mij dat ik geen auto meer nodig had. Ik hoefde niet meer terug te kijken op het verleden. In plaats daarvan wilde ik naar de toekomst kijken, samen met haar. De auto heeft mij veel geluk gebracht, maar er is een tijd van komen en gaan.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten