FinancieelHoe schaf jij een auto aan?

Hoe schaf jij een auto aan?

Net als veel mensen ben ook ik dit jaar opzoek gegaan naar een nieuwe auto. Door eerst met vrienden en familie te praten en later zelf op onderzoek uit te gaan ontdek je interessante dingen. Dat wat eerst de goedkoopste optie lijkt, kan later duurder of gelijkwaardig te blijken. Ben jij ook opzoek naar een leuke auto waar je weer een tijdje meer voort kunt? Het scheelt je dan een hoop tijd moeite en het voeren van gesprekken als je deze blog leest. In deze blog lees je meer over de drie vormen voor het aanschaffen van een auto die mij het meest interessant lijken.

Een tweedehandse auto

Veel mensen binnen mijn netwerk raadde mij aan om voor een tweedehandse auto te gaan. Het voordeel hieraan is dat de auto stukken minder kost om aan te schaffen. Als je snel een auto wil en geen tijd hebt om er geld voor te sparen, is een tweedehands model een goede koop. Het nadeel is echter wel dat je te maken hebt met een grotere kilometerstand, waardoor je bakkie wellicht minder lang meegaat. Ook kan het zijn dat de auto al het één en ander aan mankementen heeft verzameld. De onderhoudskosten zijn dus ook een klein minpuntje, maar als dit voor jou weinig uitmaakt is dit een goede keus.

Kies je voor leasen?

Tegenwoordig vind je steeds meer dealers die de mogelijkheid bieden om een auto te leasen. Je kunt dan voor een vast bedrag per maand een nieuwe of tweedehandse auto  “huren”.  Het voordeel hiervan is dat alle kosten bij jouw maandelijkse leasebedrag zijn inbegrepen. Zo betaal je niet voor de verzekering van de auto, zijn onderhoudskosten voor de dealer en hoef jij je alleen maar bezig te houden met brandstof. Voor nog meer voordeel kies je een shortlease auto waarbij je ook nog eens niet vastzit aan een lang contract. Met een shortlease auto kun je na een jaar alweer een nieuw voertuig kiezen! Het enige nadeel is wel dat de auto misschien niet echt als jouw auto voelt. Je hebt het immers niet gekocht en betaalt per maand.

Toch een nieuwe bak

Een groot deel van de mensen die een auto kopen, kiezen voor een nieuwe auto die echt van hun is. Niet onbegrijpelijk, want je doet één keer een grote uitgave, hebt weinig kilometers op de teller en de auto is echt van jou. Je hebt na je grote uitgave nog wel te maken met maandelijkse kosten voor de verzekering en de wegenbelasting die je moet betalen.

Dat waren de voor- en nadelen van de verschillende manieren om een auto aan te schaffen. Voor welke manier ga jij?

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten