AlgemeenFeesten voor het huwelijk

Feesten voor het huwelijk

Soms hoor je weleens knettergekke verhalen voorbijkomen wat betreft vrijgezellenfeesten. In Nederland houden we het vaak bij een kroegentocht maar in andere delen van de wereld wordt er soms flink voor uitgepakt. Sterker nog er worden hele series en films over gemaakt. Denk maar eens aan films als ‘The Hangover’. In Nederland is dat gewoon nog niet zo groot. En dat is zonde want een vrijgezellenavond staat gewoon voor de laatste avond voor het huwelijk, de laatste keer helemaal losgaan en je wilde haren verliezen. Dat moet groots gevierd worden. Daarom vertel ik in deze blog wat een vrijgezellenfeest nu precies inhoudt, en wat een paar leuke ideeën zijn voor mannen en vrouwen. Je mag die laatste twee natuurlijk ook gewoon omwisselen.

Wat is een vrijgezellenfeest?

Goed, wat is een vrijgezellenfeest nu precies? Het idee voor dit feest ontstond al eeuwen voor Christus onze Aarde bewandelde. Toen had het natuurlijk nog niet deze naam maar werd het vrij zijn voor het vaste partnerschap ook al gevierd. Er wordt gezegd dat de Spartanen altijd op zo’n avond een diner organiseerde met kameraden en een toast uitbrachten op de zogenaamde bruidegom. Tegenwoordig gaat het vooral om uitbundig feesten en met hoofdpijn wakker worden de volgende dag. Al zijn er vaak genoeg krantenkoppen geweest in Amerika over beroemdheden die zover gingen dat het huwelijk uiteindelijk afgeblazen werd. Dat moet je niet hebben.

Ideeën voor hem

Daarom heb ik hier wat ideeën voor mensen die op zoek zijn naar activiteiten om uit te voeren tijdens hun vrijgezellenfeest. Ik heb dit voor het gemak even ingedeeld in de categorie Man en Vrouw. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Het is meer bedoeld om dit (op een wat stereotype manier wel) overzichtelijk te houden. Populaire uitjes voor mannen zijn vaak gebaseerd op beweging en spanning. Zo is een driftcursus erg populair op deze dagen. Het drinken moet dan even wachten. Maar je kan ook met z’n alleen meedoen aan een Escape Room en elkaar onder tijdsdruk en spanning beter leren kennen. Succes gegarandeerd.

Ideeën voor haar

De ideeën die ik voor vrouwen veelal tegenkwam in mijn onderzoek richten zich vooral op de kostbare tijd met de vriendinnengroep. Zo is een veelvoorkomend uitje voor vrouwen vaak het doen van cursussen. Van schilderen tot cocktails maken, noem het maar op. Zorg dat er een hapje en drankje aanwezig is en neem het niet te serieus. Voor je het weet liggen jullie op de grond van het lachen en misschien leer je nog iets nieuws.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten