Douchegoot: een chique afwerking van elke badkamer

0
891
douchegoot

Steeds meer mensen in Nederland hebben een inloopdouche. Dit is niet een rare ontwikkeling, deze zien er nu eenmaal een stuk mooier uit dan de douches met bak. Een inloopdouche is daarnaast de ideale manier om een badkamer wat ruimer de laten ogen, wanneer er geen deur voor zit zal je immers nooit deze ruimte verliezen. Een cruciaal en onmisbaar onderdeel bij een inloopdouche is de douchegoot. Wat is dit nu precies voor goot en waarom zou je ook een douchegoot moeten hebben voor bij de inloopdouche? Lees verder om daar achter te komen!

Het belang van een douchegoot

Een douchegoot is een smalle strook in de vloer, hier kan het water van de douche worden opgevangen. Je moet het eigenlijk zien als een normaal doucheputje, alleen is deze goot een lange strook. Dit ziet er erg chique uit, vooral omdat deze strook vaak zo is afgewerkt dat hij bijna niet te zien zal zijn. Een douchegoot kan ook bij een normale douche gebruik worden, echter heeft het hier niet veel voordelen ten opzichte van een putje. Bij een inloopdouche is het dus wel weer een must have, een putje zal namelijk niet kunnen door het feit dat het water gewoon weg zal stromen.

Bij een inloopdouche is de vloer overal gelijk, een douchegoot zal dus nodig zijn om het water alsnog op te kunnen vangen. Vaak moet je dan ook een trekkertje aanschaffen om de vloer droog te maken, het water loopt nu eenmaal niet vanzelf naar het gootje toe. Dit is in het begin misschien even wennen, maar na een tijdje zal je er helemaal niet meer bij nadenken. Zo kan ook jij gewoon een prachtige douche in huis hebben zonder dat een putje het gehele zicht verprutst.

Tips voor een douchegoot

Mocht je al een douchegoot thuis hebben dan is het wel van belang dat je deze goed onderhoud, wanneer je dit verzaakt kan het zomaar voorkomen dat deze zal gaan verstoppen. Dit wil je toch wel het liefst voorkomen, het inschakelen van een loodgieter is namelijk een stuk duurder dan de douchegoot zelf. Het is heel makkelijk om zelf een douchegoot schoon te maken, het enige wat je namelijk nodig hebt is een lepeltje en een beetje bleek. Het lepeltje zet je in de rand van de goot, deze kan je vervolgens omhoog wippen. Het afdekbare stuk van de goot komt nu vrij te liggen. Vervolgens giet je een kleine hoeveelheid bleek of chloor in het gootje. Dit zal er voor zorgen dat het gereinigd wordt. Heb je nu niets in huis dan schijnt het zelfs te werken met een fles cola. Cola heeft namelijk een reinigende werking. Waar je die frisdrank wel niet voor kunt gebruiken. Een douchegoot is een prima investering voor een inloopdouche, het zal de badkamer echt goed doen.