AlgemeenOp avontuur in Bali

Op avontuur in Bali

Eiland van de goden

Het eiland van de goden wordt het ook wel genoemd. Bali is nog altijd een van de mooiste en meest bijzondere vakantieoorden om een aantal weken door te brengen in de zomer. Desondanks is Bali helaas ook steeds toeristische geworden in de laatste jaren. Vooral de hoofdstad Kuta is niet meer de beste plek om je vakantie door te brengen. Er zijn extreem veel toeristen die alleen maar feesten, dronken worden en voor problemen zorgen.

Daarom is een betere optie om een stuk van Kuta verwijderd te verblijven. Ik raad zelf Canggu aan. Het heeft de perfecte combinatie van genoeg expats en surfers voor leuke feestjes een gezellige atmosfeer maar is ook rustig genoeg om te relaxen en ruimte om je heen te hebben. Het is ook een goede uitvalsbasis om door de rest van Bali te reizen. De beste manier om dit te doen is via een scooter of motor. Bijna iedereen in Bali gebruikte en scooter of motor om rond te komen inclusief de expats en toeristen.

Motor en scooters

Dit is omdat deze motorvoertuigen wendbaarder zijn in de drukke straten, goedkoop zijn om te huren en allemaal opgevoerd zijn om snel genoeg te gaan. Het is wel nodig om een internationaal rijbewijs aan te vragen voordat je gaat reizen en ook een motorverzekering is belangrijk. De politie in Bali wil nog weleens toeristen aanhouden. De beste manier om dit op te lossen is je aan de regels te houden zoals een helm dragen. Als het toch gebeurd is het beste idee om niet te veel geld bij je te hebben. Je zult namelijk de politie agent moeten omkopen maar het bedrag wat ze willen is ‘toevallig’ altijd precies hoeveel je bij je hebt.

Wanneer je over heel Bali wilt reizen is een motor huren waarschijnlijk wel verstandiger dan een scooter. Ook al kunnen de scooters best hard, voor de heuvels en bergen in het midden van Bali is een scooter niet sterk genoeg. In dat geval kun je beter voor een motor kiezen.

Surfen

Nu denk je misschien. Maar wat als ik wil gaan surfen in Bali? Hoe vervoer ik mijn surfboard zonder auto? Bali is natuurlijk een van de meest populaire plekken ter wereld om te surfen. Daarom hebben bijna alle motors en scooters een surfrek op de scooter. Dit maakt het rijden met een surfboard daarom geen probleem. Wees je wel bewust dat je door het surfboard minder wendbaar bent. Rijd altijd met een helm en rijd voorzichtig. In je zwembroek rijden is normaal in Bali maar je wilt niet van je scooter vallen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten