ZakelijkTerug naar kantoor: hoe kun je je personeel weer motiveren?

Terug naar kantoor: hoe kun je je personeel weer motiveren?

We werken nu al enige tijd massaal vanuit huis. Dit brengt natuurlijk bepaalde voordelen met zich mee. Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends net even iets langer in bed blijven liggen, kun je lekker in je comfortabele huispak achter je bureau gaan zitten en kun je meer tijd doorbrengen met je partner, kinderen of huisdieren. Toegegeven, in het begin is dit nog allemaal erg fijn. Maar na een jaar gaat dit natuurlijk vervelen en ga je je aan steeds meer zaken ergeren. Niet iedereen kan geconcentreerd en rustig thuiswerken. Nog even volhouden mensen, want er is licht aan het einde van de tunnel en binnenkort mogen we weer terug naar ons vertrouwde kantoor. Maar hoe zorg je er dan voor dat iedereen weer gemotiveerd is?

Incentive reizen

Edgeplore biedt het antwoord op deze hamvraag. Deze organisatie kun je namelijk inschakelen voor het organiseren van zogeheten incentive reizen. Want zeg nu zelf, wat is een betere motivatie dan een reis naar een prachtige bestemming? Met een dergelijke bijzondere reis in het vooruitzicht, is de kans dan ook groot dat je personeel gemotiveerd zal raken. Een incentive is in principe een beloning voor geleverde prestaties. Incentives zijn er dan ook in vele vormen. Denk hierbij aan cadeaubonnen, een ander geschenk of een uitje. Een incentive reis is natuurlijk de ultieme waardering. Dit is een mooie manier om je personeel te bedanken voor de inzet van afgelopen jaar én te motiveren voor de toekomst. Incentive reizen kun je in Nederland, Europa of zelfs buiten Europa organiseren.

Andere beloningen

Maar er is natuurlijk nog veel meer dat je kunt doen om je personeel weer te motiveren. Een incentive reis is een prachtige beloning, maar er zijn uiteraard nog veel meer beloningen en extraatjes die je medewerkers zullen waarderen. Het is dan ook belangrijk om een werkomgeving te creëren waarin er naast presteren ook voldoende ruimte is voor plezier. Op die manier stimuleer je je medewerkers om iets extra’s te doen wanneer dit nodig is. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel. Je personeel heeft enkele maanden vanuit huis gewerkt en heeft elkaar hierdoor niet veel gezien. Een vrijdagmiddagborrel is de perfecte manier om weer met elkaar in verbinding te komen. Andere voorbeelden zijn een bonus bij het bereiken van een bepaald doel, iets extra’s rondom de feestdagen of een leuk personeelsuitje.

Nog enkele tips

Naast het bieden van beloningen voor geleverde prestaties, waaronder dus een prachtige incentive reis of een gezellige teambuilding activiteit, zijn er nog andere tips waarmee je direct aan de slag kunt op de werkvloer. Denk hierbij aan het geven van positieve feedback. Hierdoor neemt het gevoel van competentie toe. Bedank je werknemers vaker voor de inzet die ze tonen en resultaten die ze behalen. Doe dit zeker ook wanneer arbeidsomstandigheden stress opleveren. Bedenk vooral dat goede prestaties voortkomen uit intrinsieke motivatie van je personeel. Deze motivatie wordt aangewakkerd door een goede employee experience.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten