Wonen​​​​​​​3x bijzondere schuttingen

​​​​​​​3x bijzondere schuttingen

Ben je op zoek naar een schutting? Dan heb je misschien al online inspiratie opgedaan en gezien dat er ontzettend veel keuze is. Wil je graag iets anders dan de traditionele houten schutting? Dan brengen we je graag op ideeën met deze drie voorbeelden van bijzondere schuttingen waar je misschien niet meteen aan denkt. En wil je advies? Ga dan eens langs bij een specialist, zoals Vandentop tuinhout in Barneveld waar verschillende soorten schuttingen te zien zijn.

Aluminium schutting

Voor een moderne tuin is de aluminium schutting een aanrader. Het is een onderhoudsvriendelijke tuinafscheiding en gaat langer mee dan een schutting van hout. En dankzij de keuze in kleuren kun je zelf bepalen wat het beste bij je tuin past. Een aluminium schutting in antraciet, oftewel donkergrijs, is behoorlijk ‘aanwezig’ in een tuin. Dat kan heel mooi zijn als je de tuinafscheiding echt onderdeel van je tuin wilt maken. Bovendien kun je kiezen voor een horizontale bevestiging van de planken. Dit benadrukt de lengte van de tuin en daardoor lijkt deze optisch groter. Wil je een lichtere kleur? Dan zijn er ook schuttingen van zilverkleurig aluminium. Dit valt door de kleur minder op en zorgt ervoor dat de tuin ook groter lijkt, omdat de kleur lichter is. Het is wel een bijzondere tuinafscheiding die heel mooi kan combineren met groene beplanting dankzij het contrast tussen natuurlijk en modern.

Natuurstenen schutting

Een mooie mix van natuurlijke materiaal en een stoere schutting is de tuinafscheiding van natuursteen. Dit bestaat uit schanskorven met daarin natuursteen. Een hele duurzame oplossing die geen onderhoud nodig heeft en een bijzondere sfeer aan je tuin geeft. Het heeft iets natuurlijks omdat het materiaal grotendeels natuurlijk is, maar dankzij de robuuste uitstraling past het ook heel mooi bij een moderne tuin. De kleur van de stenen is daarin ook wel bepalend. Kies je voor grijze stenen, dan is de uitstraling vrij ‘koel’ en dat combineert weer heel mooi met planten of een mooie houten vlonder. Maar er zijn ook stenen met een bruine kleur met een warme uitstraling die tegelijkertijd ook stoer is dankzij de stenen. Kortom: je kunt met deze bijzondere schutting heel veel kanten op.

Combinatie schutting

De combinatie schutting is een tuinafscheiding die je zelf bijzonder maakt. Want waarom kiezen voor één stijl als je ook verschillende schuttingelementen kunt combineren? Wissel bijvoorbeeld houten tuinschermen af met schanskorven en natuursteen. Of een schuttingdeel van beton met rotsmotief en daartussen gaasmatten met klimop. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, want er zijn ontzettend veel verschillende materialen en uitstralingen die je met elkaar kunt combineren. Dus bedenk wat je allemaal mooi vindt en ga eens langs bij een winkel in tuinafscheidingen voor advies en inspiratie. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een bijzondere én unieke schutting in je tuin hebt staan.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten