WonenDe mooiste ideeën om je deuren te renoveren

De mooiste ideeën om je deuren te renoveren

Bij een renovatie of verbouwing mogen de binnendeuren zeker niet vergeten worden. Of je nu naar een landelijke, industriële, moderne of klassieke woonstijl gaat; er zijn altijd mogelijkheden om je deuren in dezelfde stijl af te werken. Met de meest simpele ideeën druk je binnen een handomdraai jouw persoonlijke stempel op je interieur. 

Nieuw deurbeslag

Je kunt je bestaande deuren schilderen of zelfs compleet nieuwe deuren kopen, maar de meest gemakkelijke manier om de deuren in je huis een makeover te geven is het vervangen van het deurbeslag. Je zult versteld staan van het verschil dat dit zal maken. De meest populaire deurkrukken zijn varianten in tijdloos geborsteld RVS of in stoer mat zwart. Ook deurklinken van chroom of nikkel zijn populair vanwege hun jaren ’30-uitstraling. Zorg ervoor dat je deurbeslag aansluit bij jouw interieurstijl. Dit zorgt voor eenheid in je gehele interieur. Ook niet onbelangrijk: het is een snelle en goedkope manier om je interieur een nieuwe look te geven. Intersteel deurbeslag bevat bijvoorbeeld veel modellen deurkrukken, maar ook bijpassende sleutelgat plaatjes, toiletsluitingen, sloten, scharnieren, deurstoppers en nog veel meer.

Zwart deurbeslag

Mat zwart is een echte trend in de interieurwereld, die nog lang niet zal verdwijnen. Zwart deurbeslag is enorm populair. Zwarte deurklinken zijn er in verschillende stijlen – van rond tot vierkant en van strak tot sierlijk. Zwarte deurkrukken zorgen voor een mooi contrast op witte of gekleurde deuren, maar maken ook zwarte stalen deuren helemaal af. Zwart is stoer, zorgt voor pit en past bij ieder interieur. 

Zwart voordeur- en buitendeurbeslag

En als je dan toch bezig bent, neem dan meteen je voordeur en buitendeuren mee! Want ook voor de voordeur en achterdeuren zijn er talloze mogelijkheden om de boel te moderniseren. Denk eens aan een zwart huisnummer, een zwarte deurgreep of een zwarte brievenbus. Zo zijn er ook zwarte deurklinken die speciaal geschikt zijn voor buiten. Zie je het al voor je?

Onze laatste tips bij het vervangen van je deurbeslag:

  • Als je binnendeurslot niet meer goed en soepel werkt, is het de moeite waard om in één keer een nieuw slot te monteren in je deur. Binnendeursloten zijn helemaal niet duur en zorgen voor een goede werking van je deurklinken.
  • Een openslaande deur kan je nieuwe deurkrukken, muren, plinten en/of meubels beschadigen. Door simpelweg een deurstopper te plaatsen of monteren ga je beschadigingen tegen.
  • Er bestaan speciale deurklinken op renovatieschild voor het vervangen van je oude deurbeslag. Renovatieschilden zijn namelijk groter dan reguliere schilden en zijn daarom perfect voor het afdekken van oude montagegaten en verfresten.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten