ZakelijkEffectief thuiswerken leer je met een cursus thuiswerken en timemanagement

Effectief thuiswerken leer je met een cursus thuiswerken en timemanagement

Thuiswerken is een begrip waar we nog wel een poosje mee te maken hebben. Toch kan het thuiswerken wel wat uitdagingen met zich meebrengen. Herken je het gevoel dat je niet meer weet waar je moet beginnen? Dat je je overrompelt voelt door alle taken die je vandaag nog moet doen? En ervaar je veel stress door je werk? Lees dan eens deze tips in deze blog om effectiever thuis te werken of volg een cursus thuiswerken of cursus timemanagement. Er wordt dieper ingegaan op hoe je meer rust krijgt in je hoofd en hoe je je tijd slim indeelt.

Grip op je werkdag met een cursus thuiswerken

Allereerst is het van belang om je thuiswerkdag te beginnen met een duidelijke structuur. Een voorbeeld is om om 8:30 te beginnen met het checken van je mail. Daarna begin je om 9:00 uur met taken die volle focus vereisen. Vervolgens neem je om 12:00 uur even een lunchpauze en maak je een korte wandeling. Daarna zul je merken dat je met meer focus de middag in gaat. Een tip is hier om in je dagstructuur een uur in te plannen die je zelf mag benutten. Dit is eigenlijk een soort uitlooptijd. Als een afspraak bijvoorbeeld 10 minuten uitloopt, hoef je niet meteen te stressen dat andere dingen in de knoei lopen. Het resultaat is dat je jezelf meer in controle voelt over de werkdag en hierdoor meer gefocust bent en minder wordt afgeleid door andere gedachtes.

Verder is het van belang om een duidelijke scheiding tussen privé en werk te houden. Het kan helpen om echt een duidelijk signaal af te geven aan je hersenen dat je werkdag begint en eindigt. Dit kun je doen door aan het begin van je werkdag een kaarsje aan te doen en deze aan het einde van de werkdag weer uit te blazen. Hierdoor voorkom je dat het voelt alsof werk en privé door elkaar lopen. Bij een cursus thuiswerken worden dit soort onderwerpen behandeld als je behoefte hebt aan meer verdieping. Ook wordt de training dan afgestemd op de behoeftes die jij zelf hebt.

Bespaar tijd door een cursus timemanagement te volgen

Naast het zorgen voor een goede structuur en het hebben van een goede werk-privé balans, is het beschikken over goede timemanagement skills ook cruciaal om effectief thuis te kunnen werken. Door een cursus timemanagement te volgen, krijg je tips en tools aangereikt waardoor jij je werk makkelijker gedaan zult krijgen. Time management levert niet alleen voordelen op in de zin van dat je meer werk gedaan krijgt. Het zorgt namelijk ook voor een betere mentale gesteldheid. Je zult meer rust in je hoofd ervaren doordat je meer invloed ervaart over hoe jij je tijd besteedt. Natuurlijk is er wel ruimte voor enige mate van flexibiliteit maar alleen op de manier die bij jou past. Doordat je makkelijker nee kunt zeggen, beheer jij je eigen grenzen en dat voelt een stuk fijner. Dit is niet alleen fijn voor jou maar ook voor je collega’s. Je kunt namelijk gemakkelijker bepaalde verwachtingen waar maken en hierdoor is er meer tijd voor persoonlijke aandacht. Kortom, je kunt gewoon prettig aan de slag gaan met je werk en er meer energie uithalen. Want dat is immers de bedoeling van je werk!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten