Vrije TijdChocolade met een verhaal

Chocolade met een verhaal

Chocolade. Daar kun je me voor wakker maken. Dat zeg ik niet gauw want de ervaring leert dat ik, eenmaal wakker, niet meer inslaap. Dus als jij mij voor chocolade mag wakker maken, dan is dat veelzeggend. Ik hou van het pure spul. Er mag van alles op of aan of in zitten, als het maar puur is. Nu heb ik een ultieme ontdekking gedaan. Dit voorjaar studeerde mijn nicht je af in Leuven en wij waren allemaal uitgenodigd.

High Choc

Na de buluitreiking, een belevenis op zich, had ze een high choc georganiseerd bij de Chocolate Company in hartje Leuven. Dat was leuk én lekker! Warme chocolademelk en een chocoladefondue. Het water liep me in de mond bij binnenkomst alleen al. Wat een heerlijkheden allemaal. Het ruikt er goddelijk en het personeel is lief en behulpzaam. Voor mijn trotse oma sleepten ze er speciaal een heerlijke comfortabele stoel bij. We kozen een chocolade lepel uit het assortiment. Die roer je in een glas warme melk tot de chocolade na een minuutje is gesmolten. Genieten maar! Een aantal gasten hadden voorkeur voor een plantaardige melk. Dat was geen enkel probleem, er was keuze tussen amandel-, soja- en kokosmelk. Voor elk wat wils. Het was een en al feestelijke gezelligheid.

Winterpret

Inmiddels is de winter aangebroken en de eerste strooiwagens zijn al uitgereden. ’s Avonds begint het te vriezen en ’s ochtends moeten de autoruiten gekrabd. Sinterklaas komt er weer aan. Dit jaar vieren we het met de kinderen bij mijn zus thuis. We brengen allemaal iets lekkers mee. Ik probeer dan altijd iets aparts te bedenken. Eerst kwam ik er niet goed uit, kon geen leuk extraatje bedenken. Tot ik terugdacht aan die leuke dag in Leuven. We gaan zelf chocolademelk maken! Op de site van Chocolate Company kun je eindeloos kiezen uit 60 soorten en smaken. Voor de kinderen heb ik de hotchocspoon Sinterklaas besteld en ook wat schoencadeaus. Voor de diverse feestdagen zijn er bijpassende varianten verkrijgbaar, zoals haasjes, kuikens en schaapjes voor Pasen en voor de kerst zijn er kerstboompjes, sneeuwpoppen of een kerstman. Wil je inspiratie opdoen, lees dan de blog op de site. Daar vind je een variëteit aan ideeën en tips om te koken met chocolade. Zo weet ik al dat we  met kerst als nagerecht een chocoladefondue gaan doen. Morgen is een vriendin van ons jarig. Voor haar heb ik een au bain-marie chocolade fondueset besteld. Zo heb ik meerdere vliegen in één klap geslagen. Wel zo voordeling want vanaf 30 euro is de bezorging gratis. Pik in, het is winter!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten