AlgemeenCozy Netflixen op z'n Amerikaans

Cozy Netflixen op z’n Amerikaans

Na een heerlijk zomer zoals deze kijk ik toch altijd uit naar de donkere dagen. Lekker onder een deken met een kop hete choco Netflixen tot je ogen dichtvallen.

Na een avondje Netflixen tipte een vriend mij over Amerikaanse Netflix. Hij komt uit Boston maar kon zijn Netflix account hier niet gebruiken.
Daarvoor had ‘ie een VPN. Na een avondje kijken was ik verkocht. De beste manier om te Netflixen is op z’n Amerikaans!

Waarom Amerikaanse Netflix 100 keer beter is

  1. Je zal wel denken, weer zo’n hype. Maar Amerikaanse Netflix is echt 100 keer beter. Er zijn zoveel meer films, series en documentaires te bekijken dan op de Nederlandse variant. In vergelijking tot de USA heeft Nederland echt een super schraal aanbod:

Amerikaanse Netflix: 1157 programma’s en 4593 films.
Nederlandse Netflix: 390 programma’s en 1414 films…

OK Cas, ik wil ook ‘Merican Netflix bingen. Hoe werkt dat?

Hoe het precies werkt verschilt een beetje per persoon. De een gebruikt een tablet, de ander kijkt liever op de laptop. In ieder geval komt het er op neer dat je een VPN nodig hebt en een Netflix abonnement.

Je kan een gewoon Nederlands Netflix abonnement gebruiken. De VPN verandert de regio van Nederlands naar Amerikaans. Dus nummer #1: Netflix account aanmaken. Daarna Netflix installeren op je favo apparaat. Ik doe ‘m op de tablet. Daarna heb je alleen nog een VPN nodig.

Het venijn zit hem in de staart zeggen ze wel eens. Nou dat klopte. Een VPN zoeken was al een kriem van hier tot Tokio. Uiteindelijk geslaagd met hulp van dit artikel over Amerikaanse Netflix in Nederland. Goed, VPN gekocht. Nu nog instellen.

Dat ging net zo makkelijk als het installeren van elke andere app. Alleen het instellen van de VPN bleek nogal precisiewerk te zijn omdat Netflix niet bevriend is met VPN. Bij de helft van de servers kreeg ik een foutmelding maar bij het nalezen van de instructies bleek ik de verkeerde server te kiezen.

Alles op de juiste server gezet en verbinding gemaakt. Netflix app open… Halleluja!

amerikaanse netflix

Technisch: Een paar tips zodat je er niet 2 uur over doet

Uiteindelijk ben ik blij dat het gelukt is. Maar dat kan makkelijker. Daarom heb ik voor jullie al mijn struikelpunten op een rijtje gezet. Hopelijk gaat het jou iets soepeler af en ben je binnen 20 minuten klaar. Ik deed er meer dan 2 uur over.

Neem een VPN die vooraf getest is door experts

Netflix heeft het niet zo op VPN en heeft grofweg 80% van alle VPN’s geblokt. Na iets meer dan een uur stuitte ik op deze handige site die dagelijks test of de VPN nog werkt met Amerikaanse Netflix. Dat had me zeker 40 minuten testen ten pielen gescheeld.

Netflix foutmelding met proxy error?

Zelfs met de juiste VPN kan je een Netflix foutmelding krijgen. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk met de verkeerde server verbinding gemaakt. Het verschil luistert erg nauw.

Bijvoorbeeld: Je moet verbinding maken met de Amerikaanse Washington server maar kiest per ongeluk de Florida server. Dan kan je een foutmelding krijgen omdat de Florida server door Netflix geblokt is. Volg de instructies daarom stap voor stap op. Dan is de kans op succes het grootste.

Buuuh! Tips als het nog steeds niet lukt

De meeste VPN’s hebben gewoon een helpdesk die je verder kan helpen. Dus lukt het niet? Stuur die mensen gewoon een berichtje. Het is hun werk om je te helpen met de VPN. Happy binging!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten