WonenHet leuk inrichten van jouw slaapkamer doe je zo!

Het leuk inrichten van jouw slaapkamer doe je zo!

Een ruimte in huis waar we veel tijd doorbrengen is de slaapkamer. We gebruiken de slaapkamer om bijvoorbeeld even te relaxen, een goed boek te lezen, een filmpje te kijken met je geliefde of om een goede nachtrust te krijgen. In deze blog hebben we een aantal accessoires op een rijtje gezet om een sfeervolle slaapkamer te creëren!

Verlichting

Goede verlichting is belangrijk in de slaapkamer. Wanneer je een boek leest of de schone was opruimt, heb je feller licht nodig dan wanneer je tv kijkt. Combineer daarom in de slaapkamer sfeer verlichting en functionele verlichting met elkaar voor de perfecte balans. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een dimmer in je slaapkamer te plaatsen om de sterkte van de verlichting aan te kunnen passen. Een andere optie is om slinger lampjes op te hangen aan de muur of om de rand van je bed om extra sfeer in je slaapkamer aan te brengen!

Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn essentieel in de slaapkamer en komen voor in allerlei soorten en maten. Zo heb je ze met of zonder lades, zijn er hoge en lage nachtkastjes en kun je deze zowel staand als hangend in de slaapkamer plaatsen. Nachtkastjes zijn de perfecte aanvulling voor je bed. Waar anders plaats je je nachtlampje of je wekker? Nachtkastjes met laden zijn erg handig om losse spullen op te bergen zodat ze niet rondslingeren. Bij Matrasconcurrent vind je mooie nachtkasjes voor een leuke prijs!

Vloerkleed

Naast dat een vloerkleed mooi in de slaapkamer past, is het heerlijk zacht en warm aan de voetjes wanneer je net uit bed stapt. Je kan ervoor kiezen om een klein tapijtje naast je bed te plaatsen, of juist een wat groter vloedkleed om een groot deel van de vloer te bedekken. Het is belangrijk om na te denken over de kleur zodat het combineert met de rest van het interieur van je slaapkamer.

Sierkussentjes

Sierkussentjes zijn een leuke toevoeging voor jouw bed. Decoreer je bed met leuke kussentjes in verschillende kleuren die overigens ook bij het interieur van jouw slaapkamer passen. Ook kun je ervoor kiezen om kussentjes in verschillende maten en materialen te nemen om het extra mooi te maken!

Iets voor aan de muur

Een kale muur brengt weinig sfeer in de slaapkamer. Een mooi schilderij of fotolijstjes zullen de slaapkamer al snel gezelliger maken. Ook zou je een plank aan de wand kunnen hangen om daar mooie souvenirs of kunstwerken op te plaatsen om jouw slaapkamerlook compleet te maken!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten