3 tips voor het kiezen van de juiste sportkleding.

Mijn leven staat momenteel vooral uit werk, school en sporten. Ik probeer mezelf altijd zo netjes mogelijk aan te kleden. Voornamelijk houd ik van nettje overhemden, een nette spijkerbroek en mooie instappers. In mijn omgeving sta ik ook bekend als de jongen die zich graag netjes aankleed. Ik vind het zelf ook heel belangrijk je netjes te kleden tijdens werk of andere dagelijkse bezigheden. Het straalt klasse uit en op die manier laat je jezelf van je beste kant zien. Hoewel ik dit heel belangrijk vind, is het sporten ook een belangrijk onderdeel van mijn leven en het laat ook direct een afspiegeling van mijn andere kledingstijl zien. Tijdens het sporten is het comfortabel zijn uiterst belangrijk en daar probeer ik me dan ook op te kleden, maar hoe combineer ik dit?

Privé leven

In mijn dagelijks leven probeer ik mijn stijl in heren kleding zo veel mogelijk te combineren. Dit betekent dat ik geen vaste stijl heb, maar de nadruk op netjes is wel belangrijk. Los van het feit dat ik nog studeer en werk, houd ik van sporten. Ik bevind me minstens 3 dagen per week op het voetbalveld. Dit kan oplopen tot 5 dagen in de week, aangezien ik ook bezig ben met kracht training. Tijdens het sporten is comfort uiterst belangrijk. Het is namelijk niet comfortabel om in een overhemd te gaan sporten. Ook ik wil zo soepel en comfortabel mogelijk bewegen op het voetbalveld. Het kiezen van de juiste sportkleding kan daarom moeilijk zijn. Je hebt ook te maken met verschillende stoffen die bij de één wat fijner zit dan bij de ander. Ik wil enkele tips meegeven voor het kiezen van de juiste sportkleding:

Tips

1. Ga voor comfort en niet voor uitstraling

Sportkleding kan inderdaad mooi zijn, maar als er gekozen moet worden tussen een mooi shirt, gecombineerd met een mooie broek met minder comfort, of een trainingsetje dat heel comfortabel zit, dan moet de keus eenvoudig zijn. Ga voor comfort. Dit zorgt ook voor betere resultaten tijdens het sporten. 

2. Hou vast aan dezelfde stoffen

Dit zorgt namelijk voor een vertrouwd gevoel tijdens het sporten. Het dragen van andere stoffen kan anders aanvoelen en dit kan ook ten koste gaan van je eigen prestaties. Kies daarom voor een vertrouwde omgeving en hou vast aan een specifieke stof. 

3. Kies altijd de juiste maat

Sportkleding dat perfect zit, zorgt voor ultieme comfort en zoals ik al heb aangegeven, zorgt uiterste comfort voor de beste resultaten. Hou je daarom vast aan de juiste maat en je zult zelf merken dat sporten vervolgens fijner aanvoelt.