Waarom je in de bouw moet werken

Zoek je nog een baantje maar lijkt er maar niks voor jou tussen te zitten? Wellicht zijn er mogelijkheden voor jouw talent in de bouw branche. Maar waarom zou je voor de bouwbranche kiezen? Hier zijn er een aantal voordelen van de bouwbranche.

Werkzekerheid

Als we denken aan de bouw denken we vaak aan zwaar lichamelijk werk. De bouwbranche bestaat natuurlijk uit meerdere functies: metselaars, steigerbouwers, dakdekkers, ze zijn allemaal nodig om een nieuw bouwwerk neer te zetten. Er is elk jaar steeds meer behoefte aan nieuwbouw, waardoor er ook steeds nieuwe bouw vacatures beschikbaar zijn. Dit houdt dus ook direct in dat je een grote werkzekerheid hebt. Natuurlijk is er hiernaast ook enige affiniteit nodig om bij een bouwbedrijf aan de slag te gaan. 

Zonder diploma, toch aan de bak

Een grote voordeel van de bouwbranche, is dat de meeste opdrachtgevers open staan voor beginners zonder ervaring en bereid zijn om het vak te leren aan beginners. De juiste begeleiding wordt aangeboden door onder andere met ervaren werknemers mee te lopen, om zo de juiste kennis en ervaring op te doen. In de loop der tijd kan je dus als ervaren werknemer aan de slag. Het is dus geen probleem dat je zonder ervaring begint! 

Frisse lucht en afwisseling

Krijg je het helemaal benauwd van een kantoorbaan, door elke dag op dezelfde stoel te zitten? Het kan natuurlijk heel eentonig zijn, om elke dag achter je bureau te zitten. Elke dag weer binnen werken, daar kan je nog wel eens gek van worden. Daarom zijn banen in de bouw toch wel ideaal. Of je nou metselaar, steigerbouwer of zeilmaker bent, je werkt voornamelijk buiten in de frisse buitenlucht. En dit is nog eens goed voor het lichaam en geest. Bovendien zijn de banen in de bouw erg afwisselend. Elk bouwproject is natuurlijk anders en gaat anders in zijn werking. De locatie van elk project is verschillend en je werkt elke keer met nieuwe collega’s aan een nieuwe plan. Je doet dus nooit hetzelfde en is het elke dag weer een uitdaging op werk. 

Ideaal voor teamworkers

Als bouwvakker doe je je werk geheel samen. Teamwork is dus erg belangrijk. Elke medewerker is even belangrijk om het eindresultaat tot stand te brengen. Voor de echte teamworkers is dit dus ideaal. Vooral omdat je bij elke klus met nieuwe collega’s moet samenwerken, leer je dus ook steeds nieuwe mensen kennen. De dagelijkse samenwerking kan zorgen voor nieuwe banden onderling en is bovendien een stuk gezelliger!