Vrije TijdWaarom je een elektrische fiets wilt

Waarom je een elektrische fiets wilt

Tegenwoordig kom je ze steeds vaker tegen: Elektrische fietsen. In een paar jaar zijn deze dingen razend populair geworden. Ook zelf heb ik afgelopen jaar een elektrische fiets aangeschaft. Ik ben hier enorm enthousiast over en dit was zeker een van mijn beste aankopen dit jaar. In deze blog vertel ik je over de voordelen van een elektrische fiets en waarom jij er eentje aan zou moeten schaffen. 

Mooie fietstochten maken

Zelf ben ik een enorme liefhebber van de natuur. Vroeger fietste ik geregeld naar het Amsterdamse bos toe, wat vanaf mijn dorp zeker wel een uur fietsen was. Dit vond ik echt heerlijk. Verder dan het Amsterdamse bos kwam ik eigenlijk nooit, omdat dit echt te lang fietsen werd. Nu ik een elektrische fiets heb, kan ik echter veel langere afstanden fietsen. Mijn man en ik maken nu regelmatig lange fietstochten op onze elektrische fiets. Op een elektrische fiets ga je harder, waardoor je langere afstanden kunt maken in dezelfde tijd. Bovendien kost het fietsen een stuk minder moeite, waardoor je het ook weer langer vol kunt houden. Soms maken wij nu zelfs ritten van twee uur waarin wij prachtige natuur tegenkomen en leuke plekken bezoeken. Een elektrische fiets is dus zeker een aanrader als je houdt van de buitenlucht. 

Voor alle leeftijden

Mijn liefde voor natuur en buiten actief bezig zijn, heb ik van mijn ouders. Vroeger vonden zij het ook heerlijk om lange fietstochten te maken. Tegenwoordig kunnen ze dit echter niet meer zo lang volhouden, wat ze erg jammer vinden. De elektrische fiets is hier gelukkig de perfecte oplossing voor. De eerste keer dat mijn moeder op de elektrische damesfiets stapte, vond ze het een klein beetje eng. Nu fietst ze echter weer overal naartoe en gaat ze bijna elke dag wel een stukje fietsen. Toen mijn vader zag hoe actief zij weer was buiten, schafte hij ook meteen een elektrische herenfiets aan. Nu maken ze eindelijk weer fietstochtjes samen, zoals ze vroeger ook altijd deden. 

Goed voor het milieu

Zoals ik al zei, kun je met de elektrische fiets gemakkelijk lange afstanden fietsen. Zelf ga ik nu bijvoorbeeld altijd met deze fiets naar mijn werk toe. Vroeger deed ik dit echter altijd met de auto, omdat het met de normale fiets echt iets te ver was. Wat ik nu doe, is dus veel en veel beter voor het milieu. Ik pak nog maar heel weinig de auto, waardoor mijn ecologische voetstap veel kleiner is. Als je veel bezig bent met duurzaamheid en het milieu, is het zeker weten een goede stap om over te gaan op de elektrische fiets.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten