AlgemeenTweedehands fietsen zijn een groene keuze

Tweedehands fietsen zijn een groene keuze

Nederland is echt een fietsland en dat is altijd zo geweest. Door het vlakke landschap en de korte afstanden is de fiets het meest ideale vervoermiddel. Het is ook niet gek dat Nederland het land is met de hoogste fietsdichtheid van de hele wereld, namelijk 1,1 fiets per inwoner. Een ander leuk feitje is dat ongeveer 85% van de Nederlanders één of meerdere fietsen bezit. Dat zijn enorm veel fietsen. De grote hoeveelheid fietsen zorgt er ook voor dat er een groot aanbod is aan tweedehands fietsen. Het gebruik maken van tweedehands fietsen is een groene oplossing en goed voor het milieu. Zelf ben ik ook overgestapt van het kopen van nieuwe fietsen naar het kopen van tweedehands fietsen. In dit blog zal ik daar wat meer over vertellen.

Tweedehands fietsen zijn een duurzame oplossing

Er zijn in Nederland ontzettend veel fietsen. Fietsen is ook erg goed voor het milieu. Bij veel andere vervoermiddelen komen er veel uitlaatgassen vrij. Door meer gebruik te maken van fietsen, wordt er een stuk minder gebruik gemaakt van andere vervoermiddelen en komen er dus een stuk minder uitlaatgassen vrij. Fietsen is op zichzelf al een duurzame keuze. Maar door gebruik te maken van tweedehands fietsen breng je mate van duurzaamheid nog een stapje verder. Daardoor worden er zowel minder fietsen geproduceerd als weggegooid bij de vuilstort en wordt er optimaal gebruik gemaakt van het enorme aanbod aan fietsen.

De werkwijze van Cheapassbikes

Cheapassbikes is in feite de marktplaats voor tweedehands fietsen. Ze verkopen allerlei soorten fietsen. Bovendien zijn ze een stuk goedkoper dan andere aanbieders van tweedehands fietsen. Verder hanteren zij een groene werkwijze. Zij repareren, hergebruiken en recyclen allerlei fietsen. Ze maken optimaal gebruik van alle materialen die zij tot hun beschikking hebben. Daardoor worden minder fietsen naar de vuilstort gebracht en zijn er minder oude kapotte fietsen aan het aftakelen op straat. Dat was voor mij de belangrijkste reden bij het overstappen van het kopen van nieuwe fietsen naar het gebruiken van tweedehands fietsen.

Koop tweedehands fietsen online

Je kunt eenvoudig via de website van Cheapassbikes de verschillende soorten fietsen filteren en vergelijken op basis van bijvoorbeeld prijs, model, frame en wielmaat. Dat zorgt ervoor dat je beter in staat bent om een keuze te maken. De tweedehands fiets wordt binnen 1 tot 2 werkdagen bij jou thuis bezorgd. Bovendien hoef je voor de levering niet thuis te blijven. De fiets wordt altijd bezorgd, ook al ben je niet thuis. Bij de bezorging wordt de fiets op een praktische plek geplaatst en vastgezet middels een gratis kettingslot.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten