GezondheidPaddo’s gebruiken: is dat veilig?

Paddo’s gebruiken: is dat veilig?

Houd je wel van een beetje experimenteren, dan heb je misschien al eens overwogen om paddo’s te gebruiken. Misschien heb je het zelfs al eens gedaan! Maar hoe veilig is het gebruik eigenlijk? Met welke risico’s moet je rekening houden, en zijn er manieren om deze zoveel mogelijk te vermijden?

Weet wat je gebruikt

Als je aan de slag wil gaan met magic truffles, zoals deze paddenstoelen ook wel genoemd worden, is het ten eerste heel erg belangrijk om zeker te zijn van het soort paddenstoelen dat je te pakken hebt. Er leven vele duizenden soorten in Nederland, en nog veel meer in de rest van de wereld. Veel hiervan lijken op elkaar, maar hebben vervolgens bepaald niet dezelfde eigenschappen. Er zijn paddenstoelen die je kunt gebruiken zonder er iets van te merken, die zelfs voeding kunnen zijn (denk aan champignons), maar er zijn er ook die juist giftig zijn of een hallucinerend effect hebben. Deze laatste, die wil je waarschijnlijk hebben. Door ze alleen te kopen bij een betrouwbaar adres weet je zeker dat dit ook degene zijn die je in handen hebt.

Veel mensen kiezen ervoor om hun paddenstoelen voor recreatief gebruik zelf te kweken. Dat gaat heel gemakkelijk met een kant-en-klaar kweeksetje waarin je eigenlijk alles vindt om succesvol aan de slag te gaan. Het enige waar jij voor moet zorgen is de juiste vochtigheid en temperatuur, maar ook dat is in de meeste woonkamers geen probleem. Door zelf te kweken heb je altijd verse paddenstoelen bij de hand, kun je ook besluiten ze te drogen of in te vriezen en ben je minder afhankelijk van verkoopadressen. Zeker het overwegen waard, dus.

Gebruik op een veilige manier

Op zich zijn magic mushrooms hartstikke veilig in gebruik. Kies je voor de paddo’s van Zamnesia, een betrouwbare aanbieder, dan hoef je je geen zorgen te maken over de juiste soort en de kwaliteit, die zijn in orde. Toch zijn er dingen waar je even bij stil moet staan.

Het gebruik ervan zorgt voor een hallucinerende werking, dat is ook precies de bedoeling. De ene keer is het effect fijner dan de andere. Het kan zijn dat je in paniek raakt of jezelf in gevaar brengt. Om die reden is het altijd goed om alleen te gebruiken als er iemand bij je is, bij voorkeur iemand die zelf nuchter genoeg is om voor je te zorgen als dat nodig is. Zo weet je zeker dat er iemand voor je is als je trip niet lekker verloopt.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten