GezondheidKrijgt u binnenkort een hoortoestel? Dit mag u verwachten!   

Krijgt u binnenkort een hoortoestel? Dit mag u verwachten!   

Op den duur kan het voorkomen dat u gehoor verslechtert of zelfs helemaal wegvalt. Dit kan tot gevolg hebben dat u aan een oor of zelfs aan twee oren niet meer goed hoort of zelfs doof bent. Dit is een hele vervelende gewaarwording, zeker als u jaren goed hebt kunnen horen. Gelukkig is de wetenschap zover dat slechthorend of doof zijn niet meer vanzelfsprekend hoeft te zijn. Een hoortoestel kan de oplossing bieden voor dit vervelende probleem. Zit u over een hoortoestel na te denken of laat u er binnenkort al eentje aanmeten? Dit is wat u van een hoortoestel kan verwachten.

Het type hoortoestel

Tegenwoordig bestaan er twee soorten hoortoestellen. We kennen het “in het oor” model en het “achter het oor” model. Het in het oor model ligt zoals de naam al doet vermoeden in het oor en het achter het oor model ligt achter het oor. Beide hoortoestellen hebben zo hun voor- en nadelen. De ene persoon vind het in het oor model fijner en de ander het achter het oor model. Dit kan afhangen van de mate waarin u wilt dat het hoortoestel te zien is maar ook van uw dagelijks leven of andere factoren. U laat uw hoortoestel altijd aanmeten bij een audicien. De audicien zal u het gehele traject passend en persoonlijk advies geven en graag antwoord geven op al uw vragen. Samen kiezen jullie het model en het merk dat het meest geschikt is. Een bekend merk onder de hoortoestellen is Oticon maar er zijn uiteraard nog meer merken die voldoen aan de kwaliteit waar u naar op zoek bent.

Het begin is altijd even wennen

Is uw hoortoestel aangemeten, gemaakt en geleverd bij de audicien? Dan mag u het hoortoestel zo snel mogelijk komen uitproberen en meenemen naar huis. Uiteraard zal het in het begin ontzettend wennen zijn. Allereerst hebt u uw gehoor weer terug wat soms kan zorgen voor emotionele momenten. Daarnaast is het uiteraard even zoeken hoe het hoortoestel ingesteld moet worden op zo helemaal op uw aan te sluiten. Het hoortoestel zelf kan ook even wennen zijn. Er zit tenslotte tot opeens iets in of achter uw oor wat er nooit zat. De zenuwen krijgen meer druk dan normaal en dat kan wat ongemak geven. Een hoortoestel mag echter nooit pijnlijk aanvoelen. De eerste weken nadat u uw hoortoestel hebt opgehaald is het vooral wennen in verschillende situaties. In een woonkamer zal het geluid heel anders klinken dan bijvoorbeeld in een openbare ruimte. Probeer stapje voor stapje aan uw hoortoestel te wennen en na een paar weken lijkt het of het nooit anders is geweest.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten