AlgemeenEen nieuwe manier van vergaderen

Een nieuwe manier van vergaderen

Zoals je van mij gewend bent, zoek ik altijd manieren om wat meer coziness toe te voegen aan ons leven. Dat geldt niet alleen voor onze vrije tijd. Ik ben ervan overtuigd dat er ook weldegelijk manieren zijn om ook in jouw zakelijke leven het een en ander aangenaam te maken. Cozy is er voor iedereen – soms moet je alleen creatief genoeg zijn om het te vinden. Neem bijvoorbeeld het vergaderen. Iedereen die ooit op een kantoor heeft gewerkt, weet het als geen ander. De ongemakkelijke samenkomst in een kamer, de stiltes, de geforceerde sfeer en de uiteindelijke inspiratieloze meeting. Ik breng daar vandaag verandering in! Met mijn advies ervaar jij het vergaderen op een compleet nieuwe manier.

Location, location, location

Het valt mij op dat veel bedrijven de vergaderingen het liefst in huis houden. Dan vraag ik mezelf af: waarom? Wat is er zo gunstig om de vergadering in hetzelfde pand te houden als het bedrijf? Ik begrijp natuurlijk ook wel dat het lekker makkelijk is, maar wist je dat de vergaderlocatie ontzettend belangrijk is? De vergaderlocatie kan serieus invloed uitoefenen op het verloop van de meeting in kwestie. Wanneer je altijd in hetzelfde pand werkt én zelfs vergadert, dan is de kans groot dat je geen inspiratie meer hebt tijdens de vergadering. Door de vergaderlocatie te veranderen, word je geprikkeld. Die prikkeling leidt uiteindelijk tot nieuwe inzichten en in de meeste gevallen tot inspiratie. Door simpelweg een vergaderlocatie te huren of te veranderen kan een meeting dus al productiever worden. Daarom zeg ik: location, location, location!

Lekker sportief staan

Een ander punt is de manier waarop de vergadering plaatsvindt. Het is bij de meeste bedrijven gebruiken om te zitten aan een tafel tijdens de meeting. Dat kan praktisch zijn. Toch wil ik je adviseren eens een andere houding aan te nemen. Zeker wanneer je altijd op kantoor werkt, zit je dus continu al. In dat geval kan het verfrissend zijn om eens staand te vergaderen. Door te staan neem je tevens van nature een sportieve en interactieve houding aan. Hierdoor kan jouw vergadering dus ook nog eens een stuk productiever verlopen. Dus probeer eens lekker sportief te staan, want baat het niet, dan schaadt het niet!

Probeer eens nieuwe dingen

Hoe verloopt een vergadering bij jou gemiddeld? Denk eens goed na over de laatst (pak en beet) 5 vergaderingen. Herken je een patroon? Zijn er veel overeenkomsten tussen de diverse meetings? Dan is het hoog tijd dat je eens nieuwe dingen uitprobeert. Gooi de volgorde eens door elkaar of verwerk een interactief deel in de presentatie – het mag allemaal! Je weet immers wat ze zeggen: verandering van spijs doet eten. Door het standaard verloop om te gooien, zul je merken dat iedereen ineens alerter mee doet!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten