Algemeen3 tips om het perfecte matras te vinden

3 tips om het perfecte matras te vinden

Zoals jullie weten heb ik recentelijk een huis gekocht, mijn eerste echte eigen huis. Bij een nieuw huis horen natuurlijk ook nieuwe spullen, voor een fris begin. Er zijn veel dingen waar ik vanaf wil en waarvan ik sta te trappelen om ze in te ruilen voor een nieuw exemplaar. Een nieuw matras staat bovenaan mijn lijstje. In deze blog geef ik je tips hoe je tussen alle matrassen jouw perfecte vindt, zodat je weer kan slapen als een roosje.

Weet waarnaar je zoekt

Voordat je begint met het shoppen van een nieuw matras is het goed om jezelf een paar weken te analyseren. Welke houding neem je aan tijdens het slapen gaan, en wat vind je zelf de meest comfortabele houding? Slaap je alleen, of met z’n tweeën? Heb je last van rug- en/of nekklachten na het slapen? Heb je bepaalde allergieën? Dit soort vragen gaan de matrasverkopers zeker aan je stellen en zullen ook helpen bij het vinden van het perfecte matras.

Proef liggen

Een matras test je natuurlijk het beste door er gewoon op te gaan liggen. Maar ook voor het proef liggen zijn er een paar handige tips die je helpen bij het kiezen van het perfecte matras:

  • Neem de tijd bij het proef liggen. Omdat je lichaam gewend is aan je huidige matras kan een nieuw matras aan het begin een beetje raar aanvoelen.
  • Zorg ervoor dat je goed uitgerust bent. Een lichaam dat moe is vindt alles lekker liggen.
  • Probeer verschillende houdingen uit en let op de steun bij je hoofd, schouders, rug, knieën en voeten.
  • Je weet pas of een matras echt lekker ligt als je er een tijdje op hebt geslapen. Informeer daarom bij de winkel of het mogelijk is om thuis proef te slapen op het matras. Veel winkels bieden gratis 30 dagen proefslapen aan.

Wees niet bang om te investeren

Mijn oude matras heb ik al +- 3 jaar en bevat inmiddels een kuil waardoor ik elke nacht langzamerhand naar het midden rol. Niet heel comfortabel. Dit matras kocht ik toen der tijd bij Ikea voor een leuke prijs. Achteraf valt de prijs me nogal tegen, omdat ik al vrij snel weer een nieuw matras aan moet schaffen omdat deze alweer versleten is. Daarom raad ik je aan om te investeren in een matras van goede kwaliteit, ook al is de prijs hoger dan gemiddeld. Dit is een duurzamere keuze omdat een matras van hoge kwaliteit een stuk langer mee gaat. Daarnaast is je nachtrust heel belangrijk, we liggen gemiddeld  een derde van de dag in ons bed. Niet iets om op te besparen dus!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten