WonenBoxspring of ledikant? Hier moet je op letten bij het kopen van...

Boxspring of ledikant? Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuw bed

Een bed is zonder twijfel één van de belangrijkste meubelstukken in je huis. Een goede nachtrust en uitgeslapen aan je dag beginnen, start allemaal bij een comfortabel bed. Waar je allemaal op moet letten bij het kopen van een nieuw bed, lees je hieronder.

Boxspring of ledikant

Bij de zoektocht naar een nieuw bed sta je al snel voor de keuze: ga je voor een boxspring of voor een ledikant? Boxsprings hebben vaak een luxe en stijlvolle uitstraling. Een boxspring bestaat uit een stoffen ombouw (een box) met pocketvering. Bovenop de boxspring ligt een matras, met daarboven weer een topmatras. Dit zorgt ervoor dat je lichaam de optimale ondersteuning krijgt. Door de twee matrassen is een boxspring doorgaans hoger dan een ledikant. Dit kan het in-en uitstappen vergemakkelijken.

Boxsprings zijn op dit moment erg populair, maar een bed met lattenbodem brengt ook verschillende voordelen met zich mee. Het is een relatief goedkope optie en zorgt voor een goede nachtrust. Bij een normaal bed, een ledikant, ligt het matras op een bedbodem. Dat kan een spiraal- of lattenbodem zijn. Een stevig bedframe zorgt ervoor dat het matras op de juiste plaats blijft liggen. Schoonmaken is eenvoudig door de houten, kunststof en stalen frames. Ook heb je minder snel last van stof en huisstofmijt.

Nieuw matras of je huidige matras

In je zoektocht naar een nieuw bed is het misschien goed om jezelf wat vragen te stellen over je matras. Slaap je op je huidige matras nog wel goed? Hoe oud is je matras? Word je nog wel lekker wakker op je matras?

Het is belangrijk dat je een matras koopt dat goed bij je past. Dit hangt volledig af van jouw voorkeuren, lichaamsbouw en wensen. Lichaamslengte- en gewicht spelen hierbij een belangrijke rol, maar denk ook aan slaaphouding of eventuele lichamelijke klachten.

Hoe lang moet mijn bed zijn?

Het is natuurlijk wel fijn om in een bed te slapen dat lang en breed genoeg is. Houd er rekening mee dat een bed minstens 15 tot 20 cm langer moet zijn dan jouw eigen lengte. Een 200 cm lang bed is dus geschikt voor iedereen tot een lengte van 185 cm. Ben je langer? Dan is het verstandig om te kijken naar een lang bed van 210 cm of een extra lang bed van 220 cm, omdat je anders in de knel kunt komen met je voeten.

 

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten