WonenEnergie vergelijken? Dat doe je tegenwoordig eenvoudig online!

Energie vergelijken? Dat doe je tegenwoordig eenvoudig online!

Aangezien de prijzen van energie tegenwoordig de pan uitrijzen, is het misschien de moeite waard om eens te kijken naar een andere aanbieder van energie. Energievergelijken doe je tegenwoordig eenvoudig online op één van de vele energie-vergelijkingswebsites. Het vergelijken van energie en gas doe je gemakkelijk door enkele basisgegevens in te voeren op de vergelijkingswebsites. Het belangrijkste gegeven is de hoeveelheid personen in je huishouden en eventueel je huidige verbruik plus je postcode. Met deze gegevens krijg je binnen een mum van tijd een rijtje van mogelijke energieleveranciers met de laagste prijzen tevoorschijn getoverd waar je vervolgens uit kan kiezen.

Soorten energie waar je uit kan kiezen

Er zijn enkele keuzes die je kan maken wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe energieleverancier. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is of je grijze of groene energie wilt. Een combinatie tussen beide is ook mogelijk. Vervolgens beslis je of je een vast of een variabel contract wenst wilt afsluiten. Dit heeft namelijk invloed op de prijs. Het is hoe dan ook prijzig om tegenwoordig een nieuw contract voor energie af te nemen. Door je contract voor energie te combineren met gas krijg je vaak wel een korting op de totaalprijs. Je kan er tevens voor kiezen om je energierekening niet per maand, maar bijvoorbeeld per kwartaal of jaar te betalen. In dit geval is er misschien nog een grotere korting te behalen afhankelijk van de gekozen energieleverancier.

Overstappen van energieleverancier

Let op wanneer je wilt overstappen van je huidige energieleverancier dat je mogelijk een boete krijgt op het moment dat je contract nog niet is afgelopen. Veel contracten die niet variabel zijn, hebben een looptijd van één of drie jaar. Als je besluit om te verhuizen kan je je huidige contract met een simpel belletje of adreswijziging in je online portaal vaak meenemen naar je nieuwe woonadres. Om te voorkomen dat je een boete dient te betalen, is het misschien verstandig om even te wachten totdat je huidige contract afloopt voordat je de keuze maakt om over te stappen. Afhankelijk van je postcode zal dit enkele vaste lasten met zich meebrengen. Houd er dus rekening mee dat deze bij een verhuizing helaas nog verder op kunnen lopen. Dit hangt af van de beheerder van het energienet in de regio waar je woont. Je kan hier geen invloed op uitoefenen door te verhuizen, dit zijn de vaste kosten die iedereen in de regio dient te betalen aan deze netbeheerder.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten