AlgemeenZonnebrillen paniek!

Zonnebrillen paniek!

Met het koude weer in zicht is het alleen maar begrijpelijk om naar de zomer uit te kijken. Terwijl wij hier gebundeld zijn in truien en dekens, liggen de meeste gedachtes op het strand met een koel drankje in de hand en een lekkere zonnebril op het gezicht. Maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten, stijlen en maten zonnebrillen. Er is bijna teveel keuze! Er zijn honderden verschillende goedkope zonnebrillen voor heren te vinden, laat staan voor dames en unisex monturen! Om te hoeveelheid mogelijkheden wat te verminderen kan er naar een paar punten gekeken worden: Welk montuur past het beste bij de gezichtsvorm van de drager, wat is er in de mode en natuurlijk is de persoonlijke stijl van de koper ook belangrijk. Zonnebrillen zijn al heel betaalbaar te vinden en dat geeft het perfecte moment om verschillende monturen en stijlen uit te proberen. Hieronder zijn een paar zonnebril- monturen beschreven.

De klassiekers

De meest bekende bril is het rechthoekige montuur. Het is een klassiek, no-nonsense montuur dat ook vaak gebruikt wordt voor brillen op sterkte. Een rechthoekig montuur staat op bijna elke gezichtsvorm goed, maar op een ovale gezichtsvorm staat het erg flatterend. Ovale gezichten kunnen ook heel goed een vlindermontuur dragen. Deze monturen versterken de gezichtsvormen en -contouren duidelijk op een ovale gezichtsvorm.

Bij ronde gezichtsvormen is het aan te raden om geen ronde zonnebril te nemen. De contouren en hoeken in het gezicht verdwijnen. Neem in plaats hiervan een vierkant montuur. Deze kunnen vormen juist weer het gezicht inbrengen.

Hartvormige gezichten kunnen goed een pilotenbril dragen, maar er zijn ook veel monturen die goed op een hartvormige gezichtsvorm staan. Zorg er wel voor dat de bril niet te dik of te ‘flashy’ is aan de bovenkant. Dan vervalt de balans in het gezicht en wordt een nadruk op de breedste gedeelte van het gezicht gelegd.

De unieke

Er zijn natuurlijk een hele hoop modellen die niet op sterkte te vinden zullen zijn. Deze zijn iets minder serieus en kunnen leuk gebruikt worden op het strand of voor de vakantie. Denk hierbij aan zonnebrillen in de vormen van hartjes, achthoeken of sterren. Deze kunnen ook heel leuk zijn voor festivals, maar daarvoor is het ook mogelijk om een speciale festival- montuur te kopen. Hierbij zijn de glazen vaak getint en is het montuur zelf een felle of opvallende kleur.

Dus zoek je nog een goedkope zonnebril? Check dan een sunnyglasses.com! Veel monturen en stijlen zijn hier te vinden (hier is tevens ook mijn inspiratie vandaan gekomen).

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten