Vrije TijdHeb jij al Oeteldonk kleding in huis?

Heb jij al Oeteldonk kleding in huis?

Als Brabant en Limburg er weer klaar voor zijn kan (meestal in februari) het carnavalsfeest losbarsten. Ben jij een trotste inwoner van ’s Hertogenbosch? Dan heb je vast al wat toffe Oeteldonk kleding in huis. Oeteldonk is de naam die deze stad krijgt gedurende carnaval, en de meeste Brabanders zijn er wel bekend mee. Gedurende het gehele carnavalsfeest wordt er niet over Den Bosch gesproken maar over Oeteldonk, en dan weet iedereen waar je het over hebt. Oeteldonk kleding is speciale carnavalskleding die uitgevoerd is in de kleuren van het Oeteldonkse land. Deze kleuren zijn rood, geel en wit. De kledingstukken zijn normaal gesproken gestreept, maar er zijn ook accessoires met bijvoorbeeld kralen of een embleem in deze kleuren.

Welke Oeteldonk kleding past bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten Oeteldonk kleding dat het misschien moeilijk lijkt een keuze te maken. Je kunt er voor kiezen om een geheel shirt te kopen, zowel met lange als korte mouwen, maar ook slechts enkele accessoires aanschaffen. Het is dus maar net hoeveel aandacht jij wilt trekken en in hoeverre je je in de kleuren van het Oeteldonkse land wilt kleden. Je kunt namelijk ook enkel een zweetbandje kopen, of bijvoorbeeld een paar Oeteldonk emblemen. Deze kun je zelf op een ander shirt of trui strijken, zodat je dit kledingstuk een Oeteldonks tintje geeft. Het is een makkelijke en wat minder opvallende manier om een stukje Oeteldonk met je mee te dragen, maar niet minder origineel.

Oeteldonk emblemen voor op je carnavalsoutfit

Niet iedereen vindt het leuk om zich volledig in Oeteldonk kleding te hullen. Carnaval draait immers om het verkleedaspect, en in feite kun je dus alles dragen wat je maar wilt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun favoriete carnavalsoutfit te dragen, en daar een paar Oeteldonk emblemen op aan te brengen. Op deze manier heb je toch de outfit aan die je in gedachten had, maar dan met een duidelijk signaal erop dat je zelf ook uit Oeteldonk (oftewel Den Bosch) komt. Leuker kan niet!

Wanneer draag je welke carnavalskleding?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om diverse outfits te dragen tijdens het carnavalsfeest. Tijdens de officiële aangelegenheden kun je bijvoorbeeld je Oeteldonk kleding dragen, terwijl je tijdens de kroegentocht of andere feestjes gewoon een andere look kiest. Het is sowieso wel fijn om meerdere outfits klaar te hebben liggen, want de meeste mensen zijn te lui om tussendoor al hun carnavalsoutfits in de was te doen. Wissel dus een beetje af en draag de ene keer iets met een tintje Oeteldonk en de andere keer een andere originele look.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten