WonenDroom jij ook van een jacuzzi thuis?

Droom jij ook van een jacuzzi thuis?

Steeds meer mensen hebben in huis een heuse spa van hun badkamer gemaakt. Ze hebben de meest luxe tegeltjes uitgezocht, en zelfs een jacuzzi laten plaatsen. Dit lijkt allemaal onmogelijk, maar als je er de ruimte voor hebt, waarom niet? Aan het einde van de dag in je eigen badkamer in een heus bubbelbad kunnen stappen is natuurlijk het toppunt van luxe en relaxatie, dus als je het kunt betalen, denk er dan zeker eens over na. Natuurlijk is zo’n jacuzzi verkrijgbaar in veel verschillende formaten. Het eerste waar de meeste mensen aan denken is de vierkante uitvoering voor buiten.

Een grote jacuzzi voor buiten

Het komt niet direct bij mensen op dat ze ook binnenshuis een jacuzzi kunnen laten plaatsen, want doorgaans denken ze bij het horen van dit woord meteen aan de variant voor buiten. We hebben het dan over de grote, vierkante bubbelbaden die veelal aan de buitenkant met hout zijn bedekt. Deze bieden plek aan ongeveer 6 mensen, maar soms ook meer, afhankelijk van de grootte. Ze worden doorgaans op een terras geplaatst (vaak overdekt) en het hele jaar door gebruikt. Zeker als je een verwarmde jacuzzi hebt kun je er zelfs in de winter gebruik van maken.

Een bubbelbad in de winter gebruiken

In de zomer lekker bubbelen is natuurlijk al zalig te noemen, maar ultiem geluk is het natuurlijk om juist in de winter van een verwarmde jacuzzi te kunnen genieten. Als je buiten op je terras zo’n bubbelbad hebt staan die je kunt verwarmen dan hoef je hem enkel tijdig aan te zetten (het verwarmen duurt vaak ongeveer een uur) en je dan enkel nog in het warme water te laten zakken. Je kunt een exemplaar kiezen met gekleurde verlichting, maar ook met normale lampjes. Zo kun je een beetje spelen met hoe het water er uitziet en een bijzondere sfeer creëren.

Kost een bubbelbad veel stroom?

Veel mensen vinden de aanschaf van zo’n jacuzzi nog wel te doen, maar vragen zich wel af wat ze ongeveer aan stroomkosten kwijt zijn als ze hem vaak gebruiken. Nu, het kost natuurlijk stroom om de bubbels hun werk te laten doen, maar de meeste stroom zit hem in het verwarmen van het water. Als je hem dus vaak in de herfst en winter wilt gebruiken (groot gelijk!) dan ben je meer stroom kwijt dan wanneer hij voornamelijk met lekker weer wordt gebruikt. Het is echter wel zo dat als je hem goed afdekt het water een groot deel van de warmte vasthoudt. Als je hem op korte termijn opnieuw gebruikt dan is het water dus nog deels warm, en kost het lang niet zoveel stroom (en tijd!) om hem op te warmen.

Wat kost zo’n jaccuzi ongeveer?

Het is natuurlijk afhankelijk van het formaat jacuzzi dat je wilt kopen, maar je moet voor een kwalitatief goed exemplaar toch rekenen op minimaal €4000. Voor het dubbele van dat bedrag heb je een redelijk luxe exemplaar, die vanbinnen beter is afgewerkt, meer bubbels kan produceren en plek biedt aan meer mensen. Het is maar net hoe groot je wilt dat hij is en in welke houding je erin wilt kunnen zitten.  

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten