AlgemeenDuurzaam wonen met dubbel glas?

Duurzaam wonen met dubbel glas?

Ik vind het belangrijk dat ik duurzaam leef. Daar hoort duurzaam wonen ook bij. Het zal je dus niet verbazen dat ik enkele jaren geleden begon met het verduurzamen van mijn woning. Er zijn een aantal maatregelen die je kunt nemen in je woning. Sommige leveren al snel een enorme energiebesparing op. Het vervangen van enkel glas door dubbel glas is zo’n maatregel. In tegenstelling tot enkel glas, heeft dubbelglas een goede isolerende werking. Dubbel glas bestaat uit twee lagen glas, waardoor kou buiten blijft en de warmte in huis bewaard wordt. Daarom besloot ik te beginnen met het vervangen van al het enkel glas in mijn woning. Ik woon in een relatief oud pand waar nog weinig energiebesparende maatregelen waren genomen. Alleen de benedenverdieping was al voorzien van dubbelglas. De bovenverdieping heb ik door een erkend glasbedrijf laten inventariseren. Daarna heeft dit bedrijf alle ramen vervangen. Sindsdien profiteer ik dus van de voordelen van dubbelglas.

Voordelen van HR glas en HR++ glas

Dubbel glas is eigenlijk een verzamelterm voor alle soorten glas die bestaan uit twee glaslagen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas op de markt, waaronder HR glas en HR++ glas. Bij HR glas is er een coating aangebracht, waardoor het glas nog beter isoleert. HR++ glas is daarbij uitgerust met een speciale gasvulling tussen beide glasplaten. HR++ glas heeft de beste isolatiewaarde. Ik heb daarom zelf gekozen voor dit type glas, ook op advies van het glasbedrijf dat ik in heb gehuurd. Dit type glas is doorgaans iets duurder maar levert ook de beste prestaties. Ik vond het daarom een goede zet voor HR++ glas te kiezen. Als je dan toch investeert moet je het goed doen, dacht ik. Ik merk sinds mijn enkel glas vervangen is ook dat de warmte in huis beter blijft hangen. Op de bovenverdieping is het aangenamer. Als ik eerder langs de ramen liep voelde ik de kou erlangs optrekken, vooral in een koude winter. Dat is nu niet meer het geval. Ideaal!

Glas laten vervangen door glaszetter

Natuurlijk kan het voorkomen dat je ruiten stuk gaan. Dat gebeurde mij laatst. Een van mijn buurjongens was aan het voetballen en schopte zijn voetbal per ongeluk tegen een raam aan. Er zat een flinke barst in de ruit. Gelukkig kon ik mijn glasverzekering inzetten en kon het glas vervangen worden. Glas vervangen doe ik niet zelf, daarvoor huur ik ook een vakman in. De kapotte ruit moet immers uit de sponning genomen worden en er moet een nieuwe ruit in worden gezet. Ik ben best een goede klusser, maar glas zetten is echt een vak. Is er bij jou thuis ook een ruit stuk? Wacht dan niet te lang met het laten vervangen van je raam. Een kapotte ruit laten zitten kan het probleem verergeren en zorgt bovendien voor tocht.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten