AlgemeenDe gezelligste plekken in je huis

De gezelligste plekken in je huis

Een huis bestaat natuurlijk uit meerdere kamers, ieder met zijn eigen functie. Iedere kamer heeft daarom ook een eigen sfeer. Toch wil je je wel overal in je huis goed voelen. De inrichting, kleuren en meubilair kunnen hier een enorme invloed op hebben. Daarom zijn hier een aantal tips voor hoe je iedere kamer in huis een gezellige plek kan maken. 

De begane grond

Op de begane grond, bevinden zich eigenlijk altijd wel de woonkamer, eetkamer en keuken. Wanneer dit afzonderlijke ruimtes zijn, kun je hier dan ook verschillende kleuren gebruiken. Wanneer het een open geheel is, is het beter om overal hetzelfde kleurenpalet te gebruiken. Hierbij gaat het zowel om de vloeren, muren als meubilair. Nu over de meer specifieke inrichting van de kamers. In de keuken, kun je het gezellig maken door bijvoorbeeld een kookeiland te nemen. Hierdoor kan iedereen rondom de keuken staan, wat het makkelijker maakt om gezellig te praten tijdens het eten. Of bijvoorbeeld een bar/eiland aan de keuken met barkrukken. Hierdoor kan één iemand lekker koken, terwijl de rest erbij zit om te kletsen. Je kinderen kunnen bijvoorbeeld meekijken met koken, of je vrienden zitten gezellig met een wijntje aan de bar. Voor in de eetkamer, is het leuk om een speciale eethoek te hebben. Een eethoek is eigenlijk gewoon een hoge statafel met stoelen eraan. Toch heeft niet iedereen een eethoek in huis. Maar het hebben van een speciale eettafel is wel bevorderlijk voor de banden met het gezin. Als je voor de tv gaat eten, is iedereen gefocust op de tv. Als je bewust aan de eettafel zit, kun je ook met elkaar praten over de dag. In de woonkamer, is een lekker zittende bank sowieso een belangrijk punt. Maar om het echt gezellig te maken, zijn accesoires belangrijk. Bijvoorbeeld kleurrijke kussens, een dekentje op de bank erbij, kaarsen en planten in de vensterbanken.

Slaapkamers

Slaapkamers zijn eigenlijk niet te algemeniseren. Iedereen heeft een eigen smaak, en zal zijn kamer dan ook anders inrichten. Wat belangrijk is, is dat het voor jou goed voelt. Sommige tieners hebben allemaal posters van horror films in hun kamer, terwijl anderen daar enorme nachtmerries van zouden krijgen. In het algemeen kunnen posters, maar ook vooral foto’s, een persoonlijkere uitstraling geven aan een kamer. Een lekker kleedje in het midden van de kamer kan ook lekker zijn. Het beddengoed kan ook de sfeer in een kamer bepalen. Wanneer je bijvoorbeeld neutraal meubilair hebt en ook witte muren, kan je beddengoed net een beetje kleur toevoegen.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten