Vrije TijdVeilig in het water in een wetsuit

Veilig in het water in een wetsuit

Wat is het jammer dat de zomer voorbij is. Ondanks dat we nog wel hebben kunnen genieten van een aantal mooie nazomerdagen is het nu toch echt herfst geworden. Vele liefhebbers van watersporten bergen hun spullen op tot volgend zomerseizoen. Toch hoeft de herfst niet het einde te betekenen van je jouw watersportseizoen. In een wetsuit kan je namelijk ook in de herfst, als de dagen guurder worden, met een gerust hart het water op om jouw watersport uit te oefenen. Zo kan je nog een hele tijd blijven genieten op het water.

De voordelen van watersporten in de herfst

Veel mensen denken dat watersporten bij uitstek sporten zijn die je alleen in het warme voorjaar en de zomer uit kan oefenen. Dit imago is echter niet terecht, want met een wetsuit aan kan je bijna het hele jaar het water op. Sterker nog; er zijn zelfs een aantal voordelen aan watersporten in de herfst ten opzichte van in de zomer. Je draagt in de herfst natuurlijk wel een wetsuit, maar het water is door de hoge temperaturen van de zomer opgewarmd en voelt dus heel aangenaam. Daarnaast is het lekker rustig in het water, want alleen mensen met een wetsuit aan wagen zich in het water. Je kan dus ongestoord je gang gaan.

Altijd beschermd in een wetsuit

Eén van de belangrijkste kenmerken van een wetsuit is dat deze beschermt tegen afkoeling in het water. Door de dubbele laag vormt zich een isolatielaag die je lichaamstemperatuur goed op pijl houdt. Dit is echter niet het enige voordeel van een wetsuit. Het beschermt je namelijk ook tegen snij- en schaafwondjes. Dankzij het flexibele materiaal zit deze outfit heel comfortabel en kan je er optimaal in bewegen. Dit is een belangrijke voorwaarde om volop van je watersport te kunnen genieten.

Let goed op de omstandigheden

In de herfst kan het flink spoken op het water. Een flinke wind kan ervoor zorgen dat er hoge woeste golven ontstaan. Voor de geoefende watersporter is het een heerlijke uitdaging om met een wetsuit aan de golven te trotseren. Toch is het, ook voor de ervaren watersporter, belangrijk om altijd oog te houden voor de omstandigheden. Let goed op als het weer plotseling omslaat en check regelmatig de weerberichten. En ook al zorgt een wetsuit ervoor dat je lang op temperatuur blijft, kies er op koude dagen voor om niet al te lang in het water te blijven.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten