AlgemeenBulten in de tuin? Weg ermee!

Bulten in de tuin? Weg ermee!

Buiten

Ik vind het heerlijk om de mogelijkheid te hebben om buiten te zijn. Zo vaak mogelijk probeer ik even buiten te komen. Zo wandel ik vaak tussendoor door de buurt als het even kan op werk, pak ik waar mogelijk de fiets en zit ik na werk vaak nog even in de tuin. Vooral dat laatste is echt mijn hobby en vind ik heerlijk. Waarom zou je binnen op de bank gaan zitten met een boekje, als je dat ook in de tuin kan doen? Zo heb je nog wat frisse lucht, en kan je alsnog ontspannen. Perfect! Het eerste wat ik dus ook verzorgde bij mijn nieuwe huis was een frisse , opgeknapte tuin. Bij mijn ouderlijk huis lagen er altijd alleen terrastegels. Overal was cement, er was geen gras te bekennen. Dat vond ik zelf altijd iets te grauw, dus ik je kan je wel voorstellen hoe enthousiast ik was toen in mijn nieuwe tuin gras lag! Lekker groen, ruimte zat voor plantjes en de konijnen die ik al heel lang van plan was te nemen.  Het lag er prima bij, dus daar hoefde niks meer aan te gebeuren.

Verrassing

Een paar weken later had ik eindelijk mijn konijntjes. Twee stuks, anders zouden ze zo alleen zijn. Zodra het toegestaan was liet ik ze ook zelf door de tuin heen rennen. Dat stond zo gezellig, het leek net een disneyfilm. Je kan je dan ook wel mijn verbazing voorstellen toen ik op een dag thuis kwam en zag dat er allemaal bulten aarde in de tuin lagen. Mijn konijnen hadden in hun hokje gezeten, dus die konden het niet zijn geweest. Ik had geen flauw idee wat het wel waren, maar het was echt zonde van mijn gras! Een korte zoektocht op Google leerde me al snel dat dit niet zomaar hoopjes aarde waren, maar heuze molshopen. Lekker dan, heb ik weer: een mol in de tuin.

Weg ermee

Hoewel ze op filmpjes en van afstand misschien best schattig lijken, word je er in je tuin heel wat minder gelukkig van. Als dit zo door zou gaan zou er binnen no-time een heel gangenstelsel onder mijn tuin door liggen. Niet fijn! Na een korte zoektocht op het internet vond ik gelukkig een site waar ik mollen klemmen kon kopen. Deze heb ik in de tuin geplaatst en binnen een paar dagen had ik al beet.  Sindsdien ligt het er allemaal weer een stuk beter bij. En de konijnen? Die rennen weer braaf rond nu de kleine, harige gravers verdwenen zijn!

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten