WonenWat is HR++ glas precies en waarom zou je dit in jouw...

Wat is HR++ glas precies en waarom zou je dit in jouw oude huis laten plaatsen?

HR++ glas, het is een term die je vast wel eens voorbij hebt horen komen wanneer je op zoek bent naar manieren om je oude huis te verbouwen en te verduurzamen. Maar wat houdt dit type glas precies in, wat zijn de voordelen en hoeveel kost het eigenlijk? In deze blog komt alles met betrekking tot dit type glas aan bod zodat je precies weet wat de voordelen zijn, waar je rekening mee moet houden en wat het nou precies is. Lees snel verder wanneer je hier alles over te weten wilt komen!

Wat is HR++ glas?

Laten we starten met de belangrijkste vraag: wat is HR++ glas? De afkorting staat voor hoogrendementsglas en het is een type dubbel glas dat voorzien is van een speciale coating en een edelgas tussen de glasplaten heeft. Deze coating zorgt ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden in huis, terwijl de edelgaslaag de isolerende werking nog verder vergroot.

Welke voordelen heeft het?

De voordelen van HR++ glas zijn voor zowel het milieu als de portemonnee aanzienlijk. Allereerst draagt de isolerende werking bij aan een lagere CO2-uitstoot vanwege verminderde stookkosten. Daarnaast zijn er diverse subsidies beschikbaar voor het plaatsen van HR++ glas, waardoor de aanschafkosten lager worden. Bovendien zal je minder warmte verliezen, wat voor een comfortabelere woning zorgt. Het feit dat dit type glas ook isolerend is, is ook van meerwaarde voor in de zomer. Zo blijft het koel in huis. En niet te vergeten: HR++ glas vermindert ook nog eens geluidsoverlast.

Waar moet je aan denken bij het plaatsen?

Wanneer je overweegt om HR++ glas in jouw huis te laten plaatsen, is het belangrijk om te weten dat er enige verbouwing bij komt kijken. Het oude glas moet verwijderd worden en er moet een nieuw kozijn worden geplaatst. Omdat deze verbouwing relatief complex is, is het belangrijk om deze door een specialist uit te laten voeren. De kosten voor het plaatsen van HR++ glas variëren afhankelijk van de grootte van je ramen en de complexiteit van de verbouwing.

Kostenbesparing op lange termijn

Ondanks dat de aanschafkosten van HR++ glas hoger zijn dan regulier dubbel glas, is er alsnog sprake van een mooie kostenbesparing op lange termijn vanwege de verminderde stookkosten. Wanneer je bijvoorbeeld een jaren '30 woning hebt met enkel glas, zou je met HR++ glas al snel honderden euro's per jaar besparen op je energierekening.

HR++ glas is een slimme investering in je oudere woning en biedt vele voordelen. Niet alleen zorgt het voor een aanzienlijke vermindering in stookkosten, je verhoogt ook nog eens het comfort van je woning en reduceert geluidsoverlast. Met de beschikbare subsidies en de mogelijkheid tot besparing op lange termijn is HR++ glas een investering die zichzelf na verloop van tijd terugverdient. En niet te vergeten, je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu! Neem contact op met een specialist om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis.

Random blogs vandaag

Laatste berichten

Gerelateerde berichten